Fun & Facts, Op de werkvloer

Van de werkvloer: Alles bestellen wat niet op de kaart staat

De zon begint zich goed te laten zien en ik ga met goede moed beginnen aan deze werkdag. Het is vandaag echt zo’n dag dat alles gewoon lekker loopt en alle gasten ook heerlijk vrolijk zijn.

Vandaag hebben we wel aardig wat gasten die houden van “freestylen”. Hierin hebben wij twee soorten scenario’s.

Scenario 1

Gasten komen binnen en vragen de kaart. Terwijl ze de kaart krijgen vragen ze direct: “Hebben jullie eieren?” Ja meneer zeker, hier aan deze kant van de kaart. “Hebben jullie dan ook scrambled eggs?” Jazeker, kijkt u maar hier, onder de omeletten. “Aah ok, nee doe mij dan maar kipsaté.” Sorry meneer, maar dat hebben wij niet, wij hebben wel…. “Wat hebben jullie dan wel?” We hebben heerlijke….. “Weet je wat, doe mij maar gewoon een broodje filet american.” Nee helaas meneer. Wij hebben juist heerlijke bio…. “ Huh?! Ook al niet, hebben jullie wel gewoon een tosti?” Ja die hebben we wel. “Fijn, doe mij die maar.”

Scenario 2

Gasten komen binnen, krijgen de kaart en na een paar minuten bestellen ze hun lunch. “Mag ik de kip salade zonder dressing, graag in de plaats mosterd dressing. Mag ik in plaats van de kip, parmaham en graag minder blad sla maar in plaats daarvan rucola. En komt er brood bij de salade?” Jazeker. “Mag ik dan in plaats van gewoon brood, een stukje baguette en die even in de oven met wat mozzarella erop. En met de mozzarella bedoel ik de mozzarella die anders in de salade komt.” En voor u? “Voor mij hetzelfde alleen wil ik in plaats van de parmaham graag de kalkoenfilet en de dressing apart. En in plaats van het stukje baguette wil ik gewoon getoast brood.”

Ik voer het in, met alle wensen van de gasten, werp een blik in de keuken en ik tel de seconden af voordat het belletje van de keuken gaat om te vragen “wat er met deze tafel aan de hand is”.

De gast heeft wensen, maar waar trek je de streep?