Business

Van bruin café naar moderne zaak, durf te veranderen!

Waarom gaan mensen uit eten, ergens wat drinken, overnachten?
We weten het allemaal.
Omdat ze wel eens wat anders willen.
Ze willen iets beleven, iets anders proeven, drinken, verwend worden.
Maar toch vergeten we het soms, glipt het ons uit de vingers.

Als u uw omzetten terug ziet lopen, de kracht uit uw bedrijf weg ziet vloeien, is het tijd om er even afstand van te nemen en anderen met u mee te laten kijken en denken.
Maar ook als u een nieuw bedrijf begint, concentreer u dan op waar u goed in bent en wees niet bang om specialisten te benaderen die ieder vanuit hun eigen kunnen u graag van dienst zullen zijn (heel veel professionals zijn dat niet voor niks: ze houden van hun vak).

In Houten, op het oude Dorpsplein, staat Restaurant en zalencentrum De Roskam. Een bedrijf wat al enige honderden jaren bestaat, waar nu de derde generatie van de Familie Ossendrijver de scepter zwaait. Dit restaurant is net verbouwd.
Het draaide aardig maar de eigenaren voelden goed aan dat dit het moment was om te investeren en het bedrijf om te bouwen naar een zaak van nu. Het was een zaak met veel bruin hout in de bar en de lambrisering,plafonds, rode velours gordijnen en koperen details.
Bob6      Bob5      Bob4

De eigenaren hebben een traject op gezet met een lokale architect ( Van Der Zee architecten ), een lokale aannemer ( Barten ) en met een interieurontwerper en bouwer ( Bob Nisters ). Dit team heeft ieder vanuit zijn eigen discipline, een bijdrage geleverd aan het proces wat uiteindelijk heeft geleid tot een moderne, frisse, intieme, nieuwe zaak.

Bob3Grote nieuwe wenteltrap van blank gepoedercoat staal met treden van gewaterd radiata pine ( hout wat vijftig jaar onder water heeft gelegen). De krukken zijn speciaal gemaakt van blank staal, hebben een unieke vorm ( rechthoekig ) en zijn bekleed met extra dik leer.De tafelbladen zijn van hetzelfde hout als de traptreden.

Bob2Bestaande muren zijn kaal gebikt waardoor 500 jaar oude stenen in het zicht zijn gekomen. De bar van het restaurant, een echte uitgiftebar is met een geschilderd front met kaders en met een marmeren blad. De achterkast is weer van blank staal met een ingelegde oude spiegel.

Bob1Het nieuwe tochtportaal is vrij transparant, net als de schuifwand links boven. Beiden zijn weer van blank staal.

BobIn de kleine bovenzaal staat een uniek meubelstuk. Een tafel met stalen onderstel en bovenblad van oude steenschotten helemaal in een dikke laag epoxy gezet. De vaste krukken aan de tafel zijn kantelbaar waardoor de tafel ook te gebruiken is als toonbank.

Deze verbouwing is vanaf het begin af aan een groot succes. De reacties zijn lovend en de omzetten zijn navenant. Door de uitstekende samenwerking van alle partijen is het geheel goed verlopen. Daarnaast heeft het bedrijf tijdens de verbouwing op kleine schaal door kunnen draaien omdat er op de plek waar zomers het terras staat, een tijdelijke kas was gebouwd met een kleine bar er in.

Het is een goed voorbeeld van hoe je in deze tijd op slimme manier, met een strak budget iets moois neer kunt zetten en daar veel plezier aan kunt beleven.

Het bedrijf van Bob Nisters, met grote ervaring in de horeca heeft alle meubels en de wenteltrap bedacht en gemaakt. Het is een zeer creatief bedrijf. Het is niet groot maar dat ziet Bob juist als een voordeel. Alle regie van ontwerp tot uitvoering is in één hand. Geen overdracht van verkopers naar projectleiders, maar juist korte lijnen en geen dure overhead.

Door een slim en kundig netwerk kan het bedrijf snel reageren en is geen maat te groot.

Op www.bobnisters.com vindt u meer voorbeelden van andere projecten en achtergrondinformatie over het bedrijf.