Fun & Facts

Top ervaring: Big Green Egg Flavour Fair

Iedere 3e zondag van juni staat in het teken van de Big Green Egg Flavour Fair. Dit jaar was al weer de 10e editie van dit culinaire evenement. Het was, net als andere jaren, wederom een groot succes. Ook de weergoden waren ons deze dag uitermate goed gezind.

Op het mooie landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt stonden de tenten weer prachtig opgebouwd klaar voor de vele chefs die weer allerlei leuke en nieuwe gerechtjes bereid hebben. Per thematent waren diverse restaurants, kookstudio’s en alternatieve keukens als foodtrucks aanwezig die hu kookkunsten met de Big Green Egg lieten zien. Het aanbod van gerechtjes was zeer divers, zowel vlees, vis en groenten, maar ook volop aandacht voor patisserie en deegwaren.

Er waren weer inspirerende masterclasses van topkoks in het smaaktheater, diverse demonstraties en een techniekterras waar uitleg werd gegeven over technieken, onderhoud en bereidingen met de Big Green Egg.

Uiteraard was er ook aan de kinderen gedacht. Er was een speciale tent waar de kinderen zich naar hartenlust konden vermaken en de ouders met een gerust hart over de fair konden lopen.

Na afloop van de Flavour Fair kreeg iedere bezoeker een boek mee waarin alle recepten gebundeld zijn van de gerechten die deze dag op de Big Green Eggs bereid zijn door de chefs.

Ook volgend jaar is er weer een Big Green Egg Flavour Fair en de datum is zelfs al bekend: 18 juni 2017. Dus reserveer deze maar vast in je agenda want dit leuke evenement wil je echt niet  missen.