Fun & Facts, Tips & trucjes

Deze tips voor houten meubilair werken echt!

Met dagelijks gasten over de vloer, komen er hier en daar beschadigingen op het houten meubilair. Denk aan krassen, kringen of kaarsvet op tafels door warme kopjes of omgevallen glazen of beschadigingen op de bar door horloges of andere materialen.

De een laat het graag zo en de ander wil het meubilair mooier hebben. Hier in elk geval een paar handige tips om het hout weer op te peppen.

1. Schuur een walnoot over kleine beschadigingen op het hout (zie foto) en even na wrijven met een droge doek. En huppa, het is weer als nieuw!
2. Zit er een (plakkerige) stoflaag op de tafel? Gebruik dan wat appelazijn (of de gele Dasty van de Wibra).
3. Meubels van notenhout blijven mooi als je ze inwrijft met melk.
4. Kaarsvet verwijder je door een servetje erover te leggen en dan te strijken. Het servetje neemt het kaarsvet op.
5. Kringen op tafels of op de bar haal je weg door wat olie en azijn te mengen en in te wrijven. Even intrekken en droog wrijven met een schone doek. Overigens kan je voor de kringen ook tip nr. 4 gebruiken.
6. Eiken meubels gaan weer glanzen als je met een mengsel van 1 liter bier en 1 theelepel distelolie de meubelen licht inwrijft.
7. Geen hout tip maar wél handig: lelijke strepen of kringen op het sanitair wrijf je weg met een halve citroen waar wat zout op is gestrooid.

Heb jij nog leuke tips om het hout, of ander meubilair, weer een boost te geven?