Fun & Facts, Lazy Time

Super lekkere burgers van Hollandse bodem..

Hipper dan hip in 2015: hamburgertenten. En nee niet de grote ketens met ongezonde fastfoodburgers maar zaken die kwalitatief goede en gezondere burgers maken.

Biologisch, vegetarisch en met gebruik van hoogwaardige producten; niets is te gek voor een lekkere burger! Én dat proef je..

Bij deze Burgertenten in Nederland eet je hippe en gezonde burgers:

Burgermeester, Amsterdam

Burgermeester Amsterdam - wearehoreca.nl

Gevestigd op meerdere locaties in Amsterdam. Houd je niet van rundvlees, of ben je vegetarisch? Hier kan je ook burgers krijgen met kip, lamsvlees of vis. En als je niet kunt kiezen, neem dan een trio met drie miniburgers naar keuze!

Overigens telt Amsterdam heel wat meer lekkere burgerzaken zoals Burgerlijk Amsterdam, The Beef Chief, Burger Bar en bij The Butcher.

Burger 33, Amersfoort

Charlies Burger33 - wearehoreca

Bekend in Amersfoort en omstreken.. Charles Gray is de oprichter en heeft extra kneepjes van het vak geleerd van Jamie Oliver himself in Restaurant Fifteen. Maar dat terzijde, de burgers hier zijn gewoon niet te versmaden, yummie!

Ter Marsch & Co, Rotterdam

Termarschco - wearehoreca

Heeft volgens de jury van Horecava de beste hamburger van Nederland: ‘de burgernesse’. Een burger met goede, uiteraard zelfgemaakte, jus, geschaafde truffel, witte ui en met een vleescombinatie van Angus en Wagyu beef.

Ook hier kan je in Rotterdam geweldige hamburgers eten:
Burgertrut, Burger club en Hamburg Proper Burgers.

Burgerz, Scheveningen

Burgerz Scheveningen - wearehoreca

Deze zaak staat bekend om de goede burgers met 100% verse en pure ingrediënten. Alles, maar dan ook alles wordt er zelf gemaakt. Ze serveren ook de Dutch Weed Burger, een burger met zeewier als smaakmaker. De burger is gemaakt van zeewier en ook in het broodje en de saus is het zee plantje verwerkt.

Burgerz heeft meerdere vestigingen: Delft en Den Haag.

Wereldburgers, Groningen

Wereldburgers Groningen - wearehoreca

Puur, verantwoord en betaalbaar; dat is waar Wereldburgers voor staat. Heerlijke biologische hamburgers geserveerd met friet en een frisse salade.

De Burger, Eindhoven

De Burger Eindhoven - wearehoreca

Bij De Burger eet je verantwoorde burgers. Ze hebben zelfs glutenvrij brood!

Heb jij een idee voor een goede burger? Maandelijks wordt er uit de inzendingen de lekkerste creatie gekozen én staat dan een maand lang op de kaart, leuk toch..

Burgers, Hoorn

Burgers Hoorn - wearehoreca

Eerlijke en heerlijke burgers.. Als vegetariër eet je hier geweldige burgers met peulvruchten, falafel of noten. Maar uiteraard staat ook rund, kip en lamsvlees op de kaart.

We zijn vast een boel goede burgerzaken vergeten, dus kom maar op: Waar heb jij de allerlekkerste burger ooit gegeten?!

Bron: Burgermeester, Burger 33, Ter Marsch & Co, Burgerz, Wereldburgers, De Burger, Burgers.