Aan tafel bij

Step2 in Essen; Belgische gastvrijheid!

Step2 Essen - Wearehoreca aan tafel bij

Step2 in Essen; Belgische gastvrijheid!

We rijden over de grens onder Roosendaal, op weg naar Essen in België. Door een rijkelijk groene omgeving en over een rustige landweg rijden we naar Essen. Essen is een rustiek Vlaams plaatsje met zo’n 18000 inwoners gelegen vlak over de grens van Nederland en België, in de provincie Antwerpen.

Het is 12.00 uur en we willen in dit dorpje graag gaan lunchen. Aan de Stationsstraat vinden we restaurant Step2. Op internet zien we goede berichten. Dus stappen we naar binnen. De entree is anders dan anders.

Je stapt naar binnen en komt eerst in een winkeltje met allerlei cadeaus, snuisterijen en kleinere producten. Door de winkel loop je naar het restaurant met ruime tafels in een gezellige ruimte. De kaarsen staan te branden, de bloemen staan geschikt en de tafels zijn netjes gedekt. De menukaarten staan op tafel. Er is voldoende keuze. We kunnen kiezen uit salades, diverse soorten pasta’s, belegde broodjes, warme gerechten als wok, vlees en nog veel meer. Achter het restaurant bevindt zich een groot terras met een besloten tuin waar de kinderen kunnen spelen en waar zelfs een kleine kinderboerderij de aandacht trekt. Je kunt je kinderen dus rustig hier mee naar toe nemen, ze zullen niemand tot last zijn.

De bediening is netjes en redelijk formeel. We bestellen onze lunch. We nemen vooraf de garnalenkroketjes en de warme broccolisoep. Daarna gaan we voor het wokgerecht met kip in currysaus en een ruime salade met gesmolten geitenkaas. Alles klopt, voldoende hoeveelheden en goed en eerlijk bereid.

Er is geen open keuken maar je kunt er af en toe wel stiekem naar binnen gluren. We zien een grote keuken met voldoende personeel voor de bereiding. Daarom hoeven we ook niet lang op ons eten te wachten.

Aanrader!

Voor als je in de buurt bent raden wij je zeker aan om hier te lunchen. Er is voor iedereen plenty keus en je hebt hier de ruimte en de rust. Je zit niet op elkaar en er is een grote serre en zelfs een aankleedruimte voor baby’s en de echte kleintjes.
De ontvangst is gastvrij en dat gevoel wordt alleen maar versterkt als je er langer blijft zitten. Kortom een aanrader voor een stevige en lekkere lunch. Overigens kun er ook prima dineren en familiefeesten organiseren. Dineren hebben wij dan niet gedaan. Helaas moesten we door op weg naar de volgende halte.