Tips & trucjes

Samen presteren: leer van voetbal

Voetbal is een sport waarbij het draait om het scoren van doelpunten. Alleen het aantal doelpunten bepaalt wie de wedstrijd heeft gewonnen. Zo is het niet anders in de Horeca. Alleen het aantal tevreden gasten bepaalt het succes van jouw wedstrijd. Bij voetbal is er veel training nodig om goed te presteren als speler in het team.

In de horeca bepaalt training van personeel hoe goed ze samen presteren. Goed personeel dat sterk op elkaar is ingespeeld geeft de gasten een gevoel van rust en ontspanning. En de keeper is de kok; hij gooit de bal uit, is niet zichtbaar op het grote speelveld, maar vormt wel een belangrijke positie om te winnen. Zonder keeper geen voetbal en zonder kok geen horeca.

Enne, de hooligans kun je vergelijken met klagende gasten. Je kunt het nooit goeddoen, en als extra kers op de taart krijg je een negatieve recensie.

Deze vaardigheden uit het voetbal, zijn zo toe te passen in de horeca:

1. Elkaars kwaliteiten aanvullen.. Als je de persoonlijke kwaliteiten van iemand benut, kun je daarmee direct de zwakke punten compenseren. Want er is altijd wel een ander die dat punt kan aanvullen. Zo bouw je een sterk team.

2. Altijd positief samenwerken.. Voelt iemand zich benadeeld of niet prettig in de groep, dan zal dit een negatieve uitwerking hebben op de resultaten. Daarnaast wil je natuurlijk altijd dat iemand op z’n gemak is, en zich veilig voelt onder collega’s.

3. Doelgericht met elkaar communiceren.. Is er iets niet goed gegaan? Of zijn er andere kleine puntjes die steeds misgaan, dan kun je dat beter zeggen dan je te blijven ergeren aan de fouten van een ander.

4. Je instellen op de houding van gasten.. Dit is kwestie van praktijkervaring. Er zijn zoveel gedragingen te onderscheiden, door schande word je sterker. Om hierop in te spelen zou er een training kunnen worden gegeven waarin een aantal situaties wordt nagespeeld, zo wordt direct duidelijk hoe iemand reageert en waar de verbeterpunten liggen.

5. Training van technieken.. Technieken kunnen altijd beter, van 2 borden naar 4 en van 4 naar 6. Snelheid, strategie, en een vaste manier van werken houdt je scherp.

6. Luisteren naar de trainer/manager.. Op eigen houtje dingen ondernemen omdat je het niet eens bent met de manager is geen goede zet. Op een drukke dag kan daardoor de hele boel in de soep lopen.

7. Spelplezier en motivatie bevorderen.. Na het werk even samen de goede dingen van de dag doornemen. De fijne fooi verdelen en natuurlijk een stukje ontspanning: het sluitdrankje! Want ook dat hoort erbij, leuke en ontspannen dingen op z’n tijd.