Aan tafel bij

Restaurant Monte Verde te Amsterdam

Jouw Favoriet

Heb jij ook een favorestaurantje of je vaste stekkie om te eten in het weekend? Je weet wel, zo’n restaurantje waar je naast de eigenaar ook alle obers kent en dat ze in de keuken, zodra je binnen bent, alles al klaar zetten omdat ze precies weten wat je gaat bestellen? 🙂

Aantrekkelijke prijzen!

Monte Verde is voor mij zo’n restaurant. Monte Verde, gelegen in het centrum van Amsterdam, vlakbij de Albert Cuyp is een Italiaans restaurant. De inrichting is een beetje oubollig maar wel gezellig. Het restaurant is vrij groot waardoor er bijna altijd plek is. Ook door de snelheid van de obers. Je kunt hier uren blijven tafelen maar sommigen komen ook voor een snelle hap. Ook goed te doen want een pasta of een pizza kost maar 6 euro! Neem er een lambruscootje bij en je maaltijd is compleet.

Snelle bediening!

De obers zijn vriendelijk en snel. Vaak wordt direct de bestelling opgenomen. Soms als het druk is moet je weleens wat langer wachten.
De eigenaar komt doorgaans zijn gasten groeten en is altijd in het restaurant aanwezig.

Pizza’s gaan voor!

Monte Verde serveert pizza’s en pasta’s maar ook vegetarische gerechten en vleesgerechten. Ik vind zelf de vleesgerechten iets minder omdat er vaak veel saus bij zit (champignonsaus bijvoorbeeld). Ook zijn de vleesgerechten een stuk duurder en omdat de pizza’s en pasta’s zo lekker zijn kies ik daar dan toch liever voor.
De pizza’s zijn bijzonder, vind ik!  De pasta’s zijn vers en goed bereid. De lasagne is smeuïg en komt al knapperend vers uit de oven. De pizza’s hebben een dunne knapperige bodem en zijn rijk belegd. Op de menukaart is een ruime keuze van pizza’s en pasta’s beschikbaar. Vergeet de bij de pizza geserveerde pittige olie, knoflookolie en oregano kruiden niet!

Kortom:

Op dit restaurant heb ik geen op en aanmerkingen! Buon Appetito!