Fun & Facts

RESTaurant InStock zet voedselverspilling op de kaart

Driegangendiners, uitgebreide brunches en dat allemaal met restanten van de supermarkt.

Restaurant Instock, met de nadruk op REST, maakt gebruik van restanten om heerlijke menu’s op tafel te zetten.

Elke dag worden restanten groenten, fruit of brood met een busje opgehaald bij Albert Heijn filialen.

Geen oude producten, maar bijna dagvers of producten met een schoonheidsfoutje.

De creatieve chefs maken er elke dag weer een bijzonder gerecht van, je eet dus nooit hetzelfde. Op het krijtbord wordt dagelijks ‘de oogst van de dag’ geschreven, oftewel het menu van de dag.

Wat ons betreft zooo 2015; verantwoordelijk en bewust omgaan met voedsel en milieu!

De initiatiefnemers zijn allen collega’s van elkaar bij de supermarkt. Elke dag zagen ze dat er vers voedsel werd weggegooid, hartstikke zonde. Die gedachte bracht hen op het idee een pop-up Restaurant te openen, en met succes. Gasten zijn enthousiast en inmiddels zijn ze zover dat er wordt gedacht aan een tweede pop-up RESTaurant of zelfs een vaste locatie in Amsterdam.

Ook eens proeven hoe dat smaakt?

Vanaf 15 januari tot mei 2015 zijn ze geopend op het Westergasterrein.

Reserveren kan ook via de website.

Bron