Aan tafel bij

Restaurant iDA in Almere

Proef de sfeer

 Op een vrijdagavond hadden we zin in sushi. Na een korte zoektocht op het internet vonden we een all you can eat in Almere. Meestal zijn wij niet van de all you can eats maar laten we het weer eens een kans geven dachten we.. In het restaurant aangekomen waren we blij verrast over de hippe inrichting. In eerste instantie werden we aan een tafeltje gezet achter in het restaurant tegen de klapdeuren aan (achterin het restaurant zijn twee grote klapdeuren naar buiten, deze zijn dicht maar ik vermoed dat de deuren in de zomer open gaan). Het tochtte een beetje, de kaars stond niet aan en het licht achterin het restaurant is vergeleken met de rest van het restaurant erg fel.
Een romantisch etentje in het felle neonlicht leek ons geen optie dus we vroegen het personeel om een ander tafeltje.
Dat was geen enkel probleem en het behulpzame personeel hielp ons met de verplaatsing van onze nog lege bordjes en glazen naar de andere tafel. Daar zaten we wel goed. Een gezellige tafel met een ronde bank. De kaars stond aan. Hoewel wij de sfeer in het restaurant prima vonden stoorden wij ons zo nu en dan aan de akoestiek in het restaurant. Er zijn gezien de grootte en de inrichting van het restaurant weinig tafels. Aan twee tafels zaten twee grotere groepen. Een aantal mensen waren erg luidruchtig. Daar werd niets van gezegd door het personeel. Bovendien zou de akoestiek misschien nog wat verbeterd kunnen worden door het ophangen/neerzetten van speciale geluidswanden. Dit zou wellicht een oplossing kunnen zijn.

Voel de gastvrijheid

Het personeel was jong maar vriendelijk, soms wat onervaren. Wel legde het meisje van de bediening op een duidelijke manier uit hoe hun concept werkte. We moesten met de pen zelf onze bestelling aankruisen volgens het vaste concept van een all you can eat. Hoewel het eten niet lang op zich liet wachten vergaten ze helaas twee keer ons drankje. Ook duurde het soms lang een bestelling op te nemen. Ook het ijs kwam erg laat. We moesten er in vergelijking met de andere rondes erg lang op wachten. Ondanks deze punten waren we toch wel tevreden over het personeel. Meer aansturing hier en daar zou misschien nog een punt van aandacht kunnen zijn.

Ervaar het eten

Je kunt je helemaal vol eten bij een all you can eat, dat weet iedereen. Wij kozen per ronde voor een aantal sushi en warme kleine hapjes. Ik als kritische sushiliefhebber (ik ben geen liefhebber van vis maar ik eet wel sushi) vond de sushi erg lekker. Ook de warme hapjes waren erg smaakvol. Voor een all you can eat een goede kwaliteit van het eten vonden wij. De wijn werd in grote glazen geschonken en de frisdrank werd in glazen flesjes met een een groot laag glas met ijs geserveerd. Ik vind dit zelf erg belangrijk. Een wijn hoort niet in kleine glaasjes en een colaatje hoort niet vanuit de fles in een glas geschonken te worden. Als toetje namen we ijs. Hoewel het ijs wat chemisch smaakte vond ik het wel weer heel fijn dat er echte slagroom was! Want als ik iets vervelend vind is het slagroom uit een spuitbus.

Voor een all you can eat is dit een prima restaurant om te bezoeken met sushi van betere kwaliteit.