Fun & Facts

Op de werkvloer..

Over ‘op de werkvloer’: korte stukjes over herkenbare praktijk situaties op de werkvloer. Wij willen deze situaties en soms interne struggles met jullie delen en zijn benieuwd hoe jullie dit ervaren. Lekker luchtig en lekker los. Maar wel met het idee dat we van elkaar kunnen leren.

Het was vandaag een drukke dag, hartje Amsterdam, lekker weer en complete volksstammen aan mensen die Amsterdam komen bezoeken en aan de zaak voorbijtrekken. Ik kijk even om het hoekje: ‘ja de coffeeshop zit vol, zij zullen zo wel belachelijk veel honger krijgen’, gelukkig zitten wij ernaast om aan die behoefte te voldoen. Om 12.30 uur begint de lunch op gang te komen. Locals en toeristen nemen plaats in de zaak. Staan vandaag met een sterk team, laat ze maar komen.

En dan krijg je dit: gasten nemen plaats aan vieze tafels terwijl er schone tafels vrij zijn. Hoe dan?

“Plaatsje voor vijf? Zeker, volgt u mij maar. Kijk eens, hier heb ik mooie tafel voor u.” Druk, druk, druk. En dan krijg je dit: gasten nemen plaats aan vieze tafels terwijl er schone tafels vrij zijn. Hoe dan?

Nu wordt er gezegd dat gasten aan vieze tafels gaan zitten om de schone tafels niet vies te maken. Huh? Maar je gaat toch uit eten en dan worden de tafels toch sowieso vies? Ik krijg betaald voor het schoonmaken van de tafel. En wanneer het druk is zitten gasten soms wat langer aan een vieze tafel en dat is heel vervelend.

Dus lieve gasten, schuif gezellig aan bij een schone tafel. Scheelt ons extra lopen alvorens het proces van eten en drinken in gang wordt gezet en dan kunt u lekker met de armen op tafel hangen zonder in een plasje van koffie terecht te komen. U blij, wij blij: heerlijk genieten.

Herkenbaar? Deel met ons jouw ervaring door hieronder een comment te plaatsen.