Fun & Facts

De ober voerde de opdracht onverstoorbaar uit!

De ober voerde de opdracht onverstoorbaar uit. De gast is immers koning en misschien wel keizer?

Dit verhaal wat ik je nu vertel is echt gebeurd!
Het verhaal speelde zich af in een chique restaurant in Den Haag.
De baas van een groot vervoersbedrijf vertelde mij dat hij met een relatie uit eten was geweest.

Deze relatie betrof een bijzonder heerschap met een bijzondere gewoonte. Hij had namelijk drie teckels die hij overal mee naar toe nam. Dus ook naar een restaurant. De man was rijk en vond dat zijn teckels het beste van het beste moesten krijgen. Het waren zijn troetelbeestjes. Letterlijk dus.

Eenmaal in het restaurant bestelde de relatie een malse biefstuk. De baas van het vervoersbedrijf ziet het nog gebeuren. De biefstuk komt eraan en wordt gekeurd door de man. ‘ Niet goed’ zegt de man en laat de biefstuk terugnemen. Een tweede biefstuk wordt gekeurd en ook deze is niet goed en moet terug naar de keuken. De derde biefstuk is wel goed. ‘ Wilt u hem in stukjes snijden ober en op een zilveren schotel leggen?’ De ober gehoorzaamt en voert de opdracht uit.

Wat gebeurt? Je voelt ‘m misschien al aankomen. De man voert tijdens het zakelijk gesprek de gesneden biefstuk aan de drie teckels die geduldig op de grond lagen te wachten.
‘Ik heb mij vertelde mij de baas van het vervoersbedrijf nog nooit zó gegeneerd, ik ging door de grond’ , vertelde hij. De ober vertrok echter met een onbewogen gezicht. De biefstuk werd immers wel voor drie keer op de rekening gezet!

Wat ik mij afvraag is dit; kan een rijke excentrieke gast, die keurig betaalt, zich alles permitteren?
Of had je hem eruit gezet?