Fun & Facts

Noodweer op het terras!

Noodweer op het terras ontregelt bediening. Is er een noodplan voor dit soort situaties?

We maakten het mee in de buurt van Rotterdam. Het terras was afgeladen vol. Ruim 200 stoelen waren bezet en binnen was het ook nog eens druk. Personeel voldoende om te bedienen. Er kan dus niks mis gaan zo denk je dan. Geen vuiltje aan de lucht. Niets is minder waar! In de verte dreigen donkere wolken en steeds harder begint het te rommelen. Gasten beginnen een beetje zorgelijk naar de lucht te kijken. De bediening loopt gewoon door alsof er niets aan de hand is. Dat is er ook (nog) niet.

Maar een kwartier later wel! Bakken regen komen naar beneden en de donder en bliksem doen de rest om alle gasten en kinderen naar binnen te jagen. Maar tja, daar is de ruimte binnen natuurlijk niet op berekend. Het wordt een chaos en de bediening is ten einde raad. Iedereen in de bediening heeft zijn eigen wijk en degenen met de meeste ervaring stonden buiten opgesteld. De bediening met de wijk binnen waren minder ervaren en weten dus ook niet meer wat te doen. De wachttijden op het eten en drinken beginnen fors op te lopen en iedereen in de bediening rent zich suf en baant zich een weg tussen gillende kinderen en drukke gasten die per definitie in de weg moeten lopen.

Zo zie je maar weer hoe plotseling je organisatie in de war kan worden geschopt. Alles komt uiteindelijk goed en een uurtje later schijnt weer de zon. Het personeel zucht na en komt bij. Behalve de keuken, zij bleven onverstoorbaar doorgaan en deden net of er niets aan de hand was. Een dag dus vooral voor de bediening om niet te vergeten. De vraag is of je dit soort situaties beter kunt opvangen? Er moet een noodplan zijn voor dit soort situaties.

Of moet je dit gewoon maar accepteren wat er gebeurt? Wat denk jij?