Fun & Facts, Specials, Uitgelicht

Nieuw op Horecava 2016; de Duurzaameter

Op de Horecava werd de ‘Duurzaameter’ geïntroduceerd als de jaarlijkse peiling onder professionals. Het gaat dan over vraagstukken rond duurzaamheid.

We hebben het hier over duurzaamheid in de ‘ out of home’ markt. Dus buiten de deur eten.

Supermarkten verkopen waanzinnig veel meer duurzame producten dan een aantal jaren geleden. De retail loopt daarmee voor op de horecabranche.

De Duurzaameter geeft inzicht hoe professionals in de horeca denken over duurzaamheid en wat zij er zelf aan doen. Dan heb je het over kennis, houding en gedrag.

Je kunt als kok rekening houden met wat je tijdens een bepaald seizoen bereid aan voedsel. Je kunt er alles aan doen om te voorkomen dat je voedsel verspilt.

Ook het aanbieden van kraanwater is daar een onderdeel van.

We vergeten nu maar even de discussie of kraanwater gratis moet worden aangeboden of dat je best geld mag en kunt vragen voor een glas kraanwater.

Wij van WeareHoreca vinden dat je best wat voor een glas water kunt vragen. Het glas moet tenslotte toch worden gebracht en weer afgewassen?

Afijn, we hebben het nu over duurzaamheid.

De Duurzaameter zal jaarlijks op de Horecava onder de aandacht worden gebracht.

Je kunt er meer over lezen op www.duurzaameter.nl