Lazy Time, Tips & trucjes

Mjammiee.. zelf Lemon Curd maken

Yes, zoo heerlijk met dit lekkere weer – en ook als het geen lekker weer is – Lemon Curd. Te gebruiken op taarten, ijs, in je toetje en in je ontbijt yoghurt. En sommigen gebruiken het zelfs als jam op brood. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het in de winkel kopen, maar zelf maken is net zo leuk..

Geef jezelf of je gasten (bij een high tea) deze kleine – oh zo zoete – overheerlijke smaakverrassing.

Naast de ingrediënten heb je wat geduld nodig en een lepeltje liefde. Werk bij voorkeur met biologische citroenen, dan zit er geen troep in de schil. De lemon curd is gekoeld circa 2-3 weken houdbaar.

Wat heb je nodig:

  • 2 citroenen (zowel de rasp als het sap)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 geklutste eieren

Hoe te maken:

Rasp de twee citroenen en pers het sap eruit. Voor verwijderen van pitten en vliesjes is het aan te raden het sap even door een zeefje te halen.

De lemon curd maak je au bain marie. Zet dus een pannetje met een laagje kokend water op het vuur en hang er een schaal in, zodat hij net niet de bodem raakt. Zet het vuur niet te hoog.

Voeg de citroenrasp, boter en suiker toe en laat het onder het roeren langzaam smelten. Als alles gesmolten is tot één massa, voeg je het citroensap toe en de geklutste eieren.

Vanaf nu moet je even wat geduld opbrengen. Laat het mengsel op zacht vuur langzaam indikken. Bij mij duurde dat zeker 15 a 20 minuten. Je kunt in dat geval het vuur wat hoger zetten. Zolang je maar goed blijft roeren. Als de lemon curd ongeveer zo dik is als volle yoghurt, kun je het schaaltje van het vuur halen en de curd laten koelen.

Schenk het over in een leuke mason jar, of verdeel het over een aantal kleine jampotjes om aan je gasten mee te geven!

Bron