Fun & Facts

McDonald’s filialen op bijzondere locaties

McDonald's simpel

Iedereen kent het ‘standaard’ gebouw van McDonald’s, maar het kan ook anders. 

McDonald’s op bijzondere locaties:

McDonald’s Landhuis – Hyde Park, New York

McDonalds-bijzonder-horeca-1

Dit bijzondere huis is gebouwd in 1795. McDonald’s kocht het pand begin 1900 en was van plan het gebouw te slopen. Helaas bleek het pand een historisch monument te zijn en ze moesten dit pand gebruiken als locatie voor hun restaurant. Blijkbaar smaakte dat toch naar meer, want inmiddels zijn er meerdere vestigingen in dit soort historische panden.

McDonald’s vliegtuig – Taupo, Nieuw Zeeland

McDonalds-bijzonder-horeca-2

Het vliegtuig is ooit gebruikt voor vluchten van Australian National Airways, en is nu een prachtige eetlocatie van McDonald’s geworden.

Op de Gran Via – Madrid, Spanje

McDonalds-bijzonder-horeca-3

Dit filiaal is gevestigd in een bijzonder historisch gebouw in Madrid. Maar dat is niet het enige speciale aan deze McDonald’s: het interieur wordt omschreven als luxe, het eten schijnt er boven gemiddeld goed te zijn, de scones en macarons lijken te zijn gemaakt door een dure patisserie én, wellicht nog het meest unieke, er wordt bier geserveerd!

McDonald’s Tankstation – Ulsan, Zuid Korea

McDonalds-bijzonder-horeca-4

Onder deze neon gekleurde gigantische vleugels houdt een McDonald’s drive in schuil én een tankstation. De pomp behoort ook toe aan McDonald’s; ze verkopen dus niet alleen eten maar ook benzine.

McDonald’s boot – Mississippi rivier

McDonalds-bijzonder-horeca-9

Helaas is deze bijzondere locatie inmiddels gesloten. Maar we vonden deze toch zeker thuishoren in dit rijtje van bijzondere locaties.

McDonald’s Happy Meal – Texas, Amerika

McDonalds-bijzonder-horeca-8

Dit filiaal laat je een enorme grote happy meal box ingaan. Kinderen (en volwassenen) kijken hun ogen uit!

McDonald’s simpel –  Ohrid, Macedonië

McDonalds-bijzonder-horeca-6

Tsja, dit was waarschijnlijk de meest armoedige vestiging ter wereld. In 2013 heeft McDonald’s alle vestigingen in Macedonië laten sluiten, mede om hygiënische redenen. Als je dit zo ziet, dan geloof je dat inderdaad wel.

McDonald’s Chinese stijl – Chinatown, New York

McDonald's China

In Chinatown staat dit bijzondere gebouw, geheel in Chinese stijl.

De grootste – Londen, Engeland

McDonalds-bijzonder-horeca-5

Dit filiaal was de grootste ter wereld en gevestigd in Londen. Het pand was speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen 2012 in Londen. Inmiddels is ook dit gebouw afgebroken, alle materialen zijn hergebruikt voor nieuwe filialen.