We Love Antillen

Leven op de Antillen: eten en surfen bij Lac Bay Bonaire

Onze eerste blogger op de Antillen Renée van der Heiden woont op Aruba en zal de komende tijd schrijven over haar belevenissen op het eiland en dan met name gericht op de horeca. Dit blog gaat over Bonaire, waar ze een weekend verbleef.

Bonaire, een Nederlands eiland in de Cariben en onderdeel van de ABC-eilanden. Op dit eiland is van alles te doen, van snorkelen en duiken tot aan touren met een scooter en heerlijk eten.

image1(1)Naast de verschillende restaurants waar je heerlijke plaatselijk gevangen vis kan eten, heb je ook het gezellige Jibe City bij Lac Bay. Lac Bay is een ondiepe lagune aan de zuidoost kant van Bonaire wat wordt afgesloten door een koraaldam. Hierdoor zijn er geen golven maar wel een goede hoeveelheid wind waardoor het dé ideale windsurf plek is. Na een paar uur windsurfen wordt het tijd voor wat ontspanning en dat kan perfect bij Jibe City. Deze strandtent aan de baai is een knus en gezellig plekje. Door alle vrolijke bordjes met verschillende toepasselijke teksten en de kleine tafeltjes op het terras ziet het er wat vol uit, maar dit maakt het eigenlijk alleen maar gezelliger!

De bediening was perfect, de kaart zeer uitgebreid maar vooral het uitzicht en de locatie is fantastisch. Je kan er heerlijk en zeer gevarieerd eten waardoor er voor ieders wil iets is. Na het eten kan je gaan uitbuiken op de gratis lounge bedden en nog een beetje kleur pakken om vervolgens nog een lekkere borrel te drinken! Kortom een hele gezellige plek waar je zeker geweest moet zijn als je op Bonaire bent, helemaal als je een windsurf liefhebber bent!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AWfRuBCoX2Y[/youtube]

Ben jij ook veelbezoeker van een van de eilanden, en lijkt het je leuk te bloggen over de horeca daar? Denk aan leuke tips, trends, het verschil tussen horeca Nederland en op de Antillen et cetera. Stuur dan een e-mail naar: redactie@wearehoreca.nl en wij zullen je verder informeren.

 Beeld