Aan tafel bij

Leuke ervaring: catering van Brasserie De Mallemok

Zaterdagavond waren wij op een uiterst gezellig feestje. Met de auto erheen gereden en bij de voordeur gestopt. Wij moesten wel even zoeken. Maar we vonden het snel, want de muziek van een accordeon kwam ons al tegemoet. Het was de accordeonist die ‘s middags bij de Albert Heijn voor de deur speelde en daar nu op uitnodiging speelde. Grappig. De man groette ons heel vriendelijk bij de voordeur.

Eenmaal binnen was het heel gezellig: kinderen, volwassenen, de catering was er en muziek.
Als eerste drankje kregen wij een glaasje champagne, aangereikt door de stagiaire van het cateringbedrijf.  Het cateringbedrijf van Brasserie De Mallemok’ uit het Friese plaatsje Sloten (bekend plaatsje op route Elfstedentocht) had alles al voorbereid en klaargezet.

Het zag er ook heel leuk uit. Het eten van catering van ‘Brasserie De  Mallemok’ was niet standaard in metalen schalen neergezet. Maar in steigerhouten kistjes. Dat bepaalde direct de sfeer. Gezellig dus. En buiten brandde een haardvuur in een grote vuurschaal. Dus met wijntje ook een poosje buiten gestaan bij het warme haardvuur.  Waar een gitarist/zanger de mooiste liedjes zong en speelde.

Schijnt dus heel erg in te zijn om een gitarist/zanger te vragen voor een feestje thuis. Dus misschien een idee om thuis een leuk feestje te organiseren en een muzikant te vragen. Ze doen het graag en met heel veel plezier. Plus dat het ook live muziek is.

(adres bij WeareHoreca bekend)

We gingen weer naar binnen, waar we heerlijke amuses kregen, vers klaargemaakt door de kokkin.

Ook was er lekkere soep: een Thaise soep en een paddenstoelensoep.

Daarna mochten we genieten van de gerechten uit de steigerhouten kistjes. Gemaakt door de kok en zijn keukenbrigade van catering Brasserie de Mallemok.  Er was enorm veel keus. De gerechten waren met bijzonder veel voorbereiding en aandacht klaargemaakt op de houtskoolgrill en op de monolith Kamado’s.  Dat is een grill, braad, kook en gaar oven ineen. Multifunctioneel dus. Het vlees had urenlang liggen roken waardoor het heel erg mals en smakelijk was.
En als laatst mochten de toetjes niet ontbreken. De taart, pannacotta in glazen potjes met deksel, en vruchten maakten de culinaire avond compleet.

Kortom, het was geweldig goed verzorgd.
En last but not least : het was een catering met Nederlandse en Thaise invloeden. 

Zeer geslaagd. Een aanrader vinden wij!