Fun & Facts

Kroegen hebben het zwaar..

Iedereen komt of is wel eens een keer in een kroeg geweest. Nu blijkt uit cijfers van het CBS dat de cafés qua omzet en bezoekers meer en meer gaan achterlopen op de traditionele horeca en hotels. Waar de cafés in 2007 een top jaar hebben beleefd, is het jaar 2015 een drama geweest qua omzet cijfers. We hebben een aantal mogelijke oorzaken hiervoor op rij gezet.

1.De wijn is over het algemeen niet te drinken in de kroeg. Dit terwijl er steeds meer (kritische) wijndrinkers bij komen.

2. De bierprijs in de kroeg is fors omhoog gegaan. Voor een vaasje betaal je al snel 3,50 euro.

3. De kroeg heeft een ‘oud’ imago. Vaak is het ouderwets ingericht en zie je voornamelijk de oude generatie aan de bar. Jonge mensen kiezen toch liever voor een hip grand café of koffiezaakje voor de middag.

4. Misschien wel een van de belangrijkste redenen: er mag niet meer gerookt worden in de kroeg. Dat hoorde toch wel écht bij een kroeg. Nu dat weg is, is de kroeg ook voor velen niet meer de 1e keus om naartoe te gaan.

5. Hoe later het wordt op de avond, hoe harder de muziek wordt gezet. In veel kroegen kan je dan amper nog iemand verstaan.

6. Het is er vaak lawaaierig en ruikt er niet altijd even fris. Mede door het niet-roken. Daardoor zijn nare luchtjes van mensen toch sneller te ruiken. Denk alleen al aan de zweterige lijven in een volle discotheek.

7. Meer mensen creëren zelf een hobbykroeg, waar de buurt voor een prikkie van een versnapering kan genieten.

Heb jij nog aanvullingen op dit rijtje? Of misschien kom jij niet meer in de kroeg omdat..