Fun & Facts, Lazy Time

Ken je deze fruitsoorten: 7x vreemd fruit

Iedereen kent de appel, banaan of kiwi. Naast deze ‘standaard’ soorten zijn er nog tal van andere fruitsoorten die we niet snel zullen proeven, maar wel leuk zijn om te benoemen. Wie weet kom je ooit in een land waar de vrucht geproduceerd wordt, dat is het proeven waard..

Een aantal onbekende fruitsoorten op rij, die vaak ook nog erg lekker schijnen te zijn..

1. Ackee

De Ackee wordt zo nu en dan gebruikt in de Caraibische keuken. Deze soort is voornamelijk te vinden in de binnenlanden van Zuid-Afrika, Cuba en Jamaica. Neem er niet zomaar een hap van, want alleen het gele, hersenachtige, binnenin is te eten. Proef je toch de andere delen, dan kan je zelfs in coma raken.

2. Afrikaanse gehoornde komkommer

De smaak van deze soort is nog het meest te omschrijven als een combi tussen komkommer en courgette. Hij is zeer rijk aan vezels en vitamine C.

3. Cherimoya

Ook wel een Jamaicaanse appel genoemd. Het binnenste is eetbaar als de buitenkant met schubben zwart kleurt. De smaak is te omschrijven als romig met een vleugje ananas, aardbei en banaan. Je vindt hem voornamelijk in de Zuid-Amerikaanse landen.

4. Mangosteen

Geen steen en geen mango. De vrucht wordt vaak gebruikt als medicijn vanwege zijn krachtige antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen. De schil is erg dik en binnenin zit wit stroperige vruchtvlees dat smelt op je tong.

5. Physalis (Kaapse kruisbes)

PhysalisHet lijkt op een cherrytomaatje en zo smaakt het ook een beetje, toch is het een stuk fruit. Hij groeit in Amerika en wordt vaak gebruikt als basis van (zoete) gerechten.

6. Rambutan

rambutanDeze vrucht wordt gekweekt in Hawaï maar zijn oorsprong ligt in Maleisië. De buitenkant is harig en stekelig maar de binnenkant heeft iets weg van een druif, met een licht zure en zoete smaak. Net een kastanje..

7. Ananas-Aardbei

ananasaardbeiToch liever iets ‘anders’ proeven dichter bij huis? Een grote supermarkt biedt de ananas-aardbei aan. Een frisse maar toch licht zure aardbei met een vleugje ananassmaak. We dachten eerst aan een genetisch gemanipuleerde fruitsoort, maar deze groeit in het wild in Zuid-Amerika.

Heb jij één van deze fruitsoorten geproefd?

Bron: 1,2,3,4,5,6,7