Fun & Facts

Kan ik bij u met bitcoins betalen?

Kan ik vanavond bij u afrekenen met bitcoins?

Bitcoins is een digitale munt. De internetmunt is bedacht door een hacker. Bitcoins kunnen verzonden worden zonder tussenkomst van een bank. Tegenwoordig zie je dat er steeds meer bedrijven komen die bitcoins accepteren als betaalmiddel.

Hoe kom ik aan Bitcoins?

Allereerst heb je een digitale portemonnee nodig. Daarin kun jij je Bitcoins bewaren. Bitcoins kun je het beste kopen of zelfs verdienen door te minen: het oplossen van een complexe wiskundige formule met je computer. Slaag je erin die formule op te lossen, dan win je een aantal Bitcoins. Het is net als met goud, het aantal Bitcoins is beperkt. Er kunnen er niet meer dan 21 miljoen in omloop komen. Naar verwachting is dat in 2033 bereikt.

Wat is een Bitcoin waard?

De koers lag eind 2013 rondom 850 dollar. In 2014 keldert de koers. De Chinese bank waarschuwde dat de digitale munt door criminelen wordt gebruikt om te witwassen. Het vertrouwen in de Bitcoin raakte daarmee beschadigd. De koers van de digitale munt zette een daling in naar nu ongeveer € 377

Hoe kom ik aan Bitcoins?

Je kunt bitcoins kopen op de bitcoinsbeurs of een bitcoinwisselkantoor. Je hoeft niet een hele bitcoin te kopen maar je kunt ook een klein stukje kopen. Bitcoin is in Nederland geen wettig betaalmiddel. Er is dus vanuit de overheid geen financieel toezicht op het betalingsverkeer met bitcoins. Er komen steeds meer websites zoals Thuisbezorg.nl waar je met bitcoins kunt betalen. Er komen ook meer horeca-gelegenheden waar je met bitcoin kunt betalen.

Beleggen in bitcoins!

Het is ook goed mogelijk om in bitcoins te beleggen. De koers is nu laag ten opzichte van 2013 en door de beperking van het aantal uit te geven bitcoins kan de waarde flink oplopen!

Laat me weten; kan ik bij jou betalen met bitcoins?