Op de werkvloer

Review poll: Wat voor invloed heeft een laag cijfer?

We weten allemaal dat de reacties van gasten op reviewsites niet altijd even eerlijk zijn. Iedereen, dus ook je gehate concurrent, kan een slechte review ongecontroleerd achterlaten op het internet. Maar het probleem is dat potentiële gasten niet kunnen beoordelen welke reviews echt zijn en welke reviews niet.

Uiteraard kun je ook gewoon een minder hoog cijfer hebben door écht minder ervaringen van gasten. Het voordeel daarvan is, is dat je wat met de punten die ze noemen kunt doen. Je kunt werken aan service, kwaliteit en uitstraling. Maar heb je te maken met nep reviews dan wordt dat een stuk lastiger en moet je het hebben van de goede reviews.

Hoe dan ook, in beide gevallen heb je een laag cijfer. Veel gasten checken tegenwoordig het internet voor ze een reservering maken bij een restaurant of zomaar even naar binnen stappen. Ongetwijfeld zie je wel eens mensen met telefoontjes door een horecastraat lopen om te kijken wie het beste cijfer heeft. De vraag is echter, zorgt dit daadwerkelijk voor minder nieuwe gasten?

Een slecht cijfer op reviewsites trekt minder (nieuwe) gasten:

View Results

Laden ... Laden ...