Aan tafel bij

In Groningen waren wij bij Black & Bloom!

In Groningen waren wij te gast in een leuk restaurant!

Groningen is een leuke stad. Tot die conclusie kwam ik afgelopen weekend. Al slenterend kwam ik erachter dat er superveel leuke tentjes zitten. Van een heerlijke koffiebar tot de leukste hipste restaurantjes. Studentikoos? Niet eens persé! Voor alle leeftijden is iets leuks te vinden. Mocht je niets willen eten of drinken – ik kan het me niet voorstellen 🙂 – dan kun je altijd nog in de prachtige winkelstraat terecht.

Niet verwacht…

Ik ben natuurlijk als Amsterdammer de hippe koffietentjes gewend. Het liefst vers gemalen koffie en dan zo’n heerlijke melklaag voor mijn cappu. Mmmm.. Ik dacht deze kwaliteit niet te gaan vinden in Groningen maar oh, wat had ik het mis.

Black en Bloom een verrassing!

Al slenterend kwamen we terecht bij Black & Bloom. Black & Bloom is gelegen in een prachtig straatje verscholen achter de grote winkelstraten. Ook in dit straatje zijn overigens leuke grappige winkels te vinden. Voor de shoppers onder ons! Enfin, we besloten naar binnen te gaan en een plaatsje uit te zoeken. Dat bleek nogal lastig te zijn want de hele tent zat vol. Het is dan wel geen grote gelegenheid, maar toch. Achterin heb je een paar mooie gezellige zitplekken en daaromheen een paar tafeltjes en één grote tafel in het midden van de ruimte. Dit alles in een ruimte van zo’n 25 m2 om een beeldvorming te geven.

Lekker Amstersdams!

Of mag ik dat niet zeggen 🙂  Voorin het restaurant hebben ze ook een zithoek gemaakt. Wij gingen gemakkelijk op een krukje zitten. Heerlijk ongecompliceerd want dat is deze plek ook! Er was slechts één dame achter de bar aanwezig. Ze had het razend druk dus we moesten even wachten op onze koffie. Ze had dit feit keurig netjes aangegeven. Het wachten op de koffie bleek de moeite waard te zijn. In één woord, super! Ik denk dat ik hier wel één van de lekkerste cappucinos heb gehad in mijn koffiecarriere en mijn gezelschap (allemaal dames) waren het helemaal met mij eens.

 

Een lekkere koffie in een leuke gezellige stad, ga naar Black & Bloom. Ben jij het ook met me eens?