Fun & Facts

Impressie horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2015

Momenteel is de beurs Gastvrij Rotterdam gaande in AHOY, de vakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals. Wij hebben dinsdag 22 september een bezoek aan deze beurs gebracht. Wat ons al meteen opviel was de sfeer bij binnenkomst. Geweldig. De uitstraling was inderdaad gastvrij, de beursvloer warm. Geen koude koele stands, maar mooie en met veel zorg aangeklede stands. De inrichting was thematisch dus je kon heel gericht delen van de beurs bezoeken of lekker op je gemak hal voor hal bezoeken.

IMG_7761Bij binnenkomst vielen wij al meteen met de neus in de boter, op het ‘kookweiland’ werd een demonstratie gegeven. Daar werd een runderstomp uitgebeend door een vakslager en een bekende chef uit Zoetermeer bereidde deze op verschillende manieren. Het publiek zat dan ook met heel veel aandacht te kijken, luisteren en uiteraard te proeven. Daarnaast worden iedere dag ook wedstrijden gehouden. Vandaag werd gestreden om de Young Chef Award 2015. Gisteren was de finale van Bocuse d’Or waarvan de winnaar naar de Europese finale in Boedapest gaat.

IMG_7768Het mooie aan deze beurs is dat er voor ieder wat wils is. Bijvoorbeeld voor hen die interesse hebben in duurzaam ondernemen waren er ruim voldoende mogelijkheden om daar meer te weten over te komen. En deze duurzaamheid was gericht op zowel producten als het ondernemen. Qua gadgets viel er een op. Deze is gericht op de bezoeker van een plaats die wil weten of er iets leuks te beleven valt in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld in een bepaalde bar zijn maar het kan ook een evenement zijn. Deze jonge ondernemers hebben hier een speciale app voor ontwikkeld. Het leuke voor de ondernemer is dat hij door het gebruik van deze app ook heel veel informatie voor zijn bedrijf ontvangt. Hier zullen we dan vast ook nog wel heel veel van horen. Het sprak ons in ieder geval heel erg aan. Wij hebben een leuke, interessante en leerzame dag achter de rug en hopen dat alle andere bezoekers dat ook zo hebben ervaren.

Volgend jaar zijn wij vast en zeker weer van de partij als bezoeker.