Business, Op de werkvloer

Ik wens je veel personeel toe..

Minguel en Daniëlle van De Eetkaamer uit Uden weten inmiddels precies wat er bedoeld wordt met het oud Chinees gezegde: “Ik wens je veel personeel toe!” Zij gaven een korte toelichting:

Een oud Chinees gezegde: zolang je er niets mee van doen hebt, sta je er niet bij stil wat ermee bedoeld wordt. Maar zodra je eenmanszaak groter wordt en je afhankelijk bent van meerdere handjes, dan beginnen deze woorden zich te verklaren.

Op een dag word je wakker en besef je dat je er meerdere families van je afhankelijk zijn. Je hoort grote en kleine problemen aan, deelt lief en leed en maakt jezelf soms minder geliefd onder degenen die niet goed functioneren of niet goed in het team passen. Als een team niet goed functioneert en men niets voor elkaar over heeft, dan word jij daar, als ‘baas’, voor verantwoordelijk gehouden. Jij bent per slot van rekening je team. Jij bepaalt wie erin komt en wie niet, wie er blijft en wie er vliegt. Ik zie mijn team dan ook als een weerspiegeling van mijzelf. Het is dan ook echt een zegen als mijn team mij vertelt dat ik er moe uit zie en toe ben aan een dagje vrij! Ze hebben het onderling overlegd en vinden dat ik niet de enige hoef te zijn die hen wat gunt, zij gunnen mij ook het allerbeste. Misschien is dat wat die wijze Chinezen bedoelden. Ik wens je veel personeel toe die jou ook veel toewensen.