Fun & Facts, Op de werkvloer

Hotelreceptionist: 10 herkenbare momenten

Als hotel receptionist zie je dagelijks een variatie aan mensen voorbij komen. Geen dag is hetzelfde, en soms zit het mee en soms zit het tegen. Hoe dan ook, er zijn altijd van die dingen die zo vaak voorkomen dat het gewoon een standaard onderdeel van je beroep is.

Als je hotel receptionist bent heb je deze 10 sowieso meegemaakt:

1. Dat je een reservering niet kan vinden omdat de naam verkeerd gespeld is. Is het nu met CH of een G?

2. Dat er voor de verkeerde datum is geboekt, en jij je maar rot zoeken in dat systeem. Om dan vervolgens uit te moeten leggen dat ze toch een weekendje te vroeg zijn..

3. Dat de telefoon roodgloeiend is terwijl er al een rij staat te wachten. Grrr, die irritante rinkel.

4. Met gebarentaal moeten uitleggen waar de eetzaal is, want de Chinese mensen voor je neus begrijpen geen woord Engels en tsjah, jij hebt ook niet echt een uitgebreide Chinese woordenschat.. Lees: GEEN!

5. Dat je moet uitleggen waarom het toch echt niet gaat om met vijf personen in een tweepersoonskamer te verblijven.

6. Dat je naast de vrolijke glimlach ook de redder in nood bent. Als er iets kwijt is staat de hele receptie op z’n kop of als er een lampje in de badkamer niet werkt, krijg jij direct het telefoontje binnen.

7. Dat de printer vast loopt, of nog erger; dat het systeem crasht en je niet anders kunt dan vragen om begrip en een moment geduld. En dat hebben sommige gasten niet, lastig!

8. Dat je een gast in onderbroek een nieuwe sleutel moest geven voor zijn kamer, want hij had zich buiten gesloten. Dat was natuurlijk wel een klein schrik momentje om ineens iemand halfnaakt de lobby in te zien lopen.

9. Tijdens vakanties schakel je regelmatig tussen Nederlands, Duits en Engels.. En dan kan het wel eens voorkomen dat je vrolijk in het Duits begint tegen een Engelse gast, oeps!

10. Oké, deze heb jij niet meegemaakt (hopen we dan maar): dat je een gast gelooft op zijn groene ogen en de sleutel geeft van zijn kamer die dicht gevallen is. Om er vervolgens later achter te komen dat dit niet zijn kamer was en hij alles heeft leeggeroofd. En ja, dat is écht eens gebeurd!

Wat is voor jou herkenbaar of wat mis je nog in deze lijst? Vul maar aan!