Fun & Facts

Hotel geboekt en onze spullen weg!

Een tijdje geleden hadden wij een hotel geboekt in ons eigen land. Het hotel wat door ons was uitgezocht was een vrij nieuw hotel. Dat heeft een voordeel omdat de kamers dan nieuw en vaak ook heel schoon zijn. Het hotel lag midden in het dorp. Je proeft dan gelijk de sfeer  van het dorp.  Bovendien was het centrum met wat winkeltjes en restaurantjes ook dichtbij.

Toen we aankwamen werden wij welkom geheten door de eigenaresse. Onze gegevens werden gecheckt en daarna zei ze niets en keek ons lang vragend aan. We keken een beetje verbaasd terug. ‘ En?’ zei ze. ‘Ja, wat en?’ zeiden we. ‘ Betalen!’ zei ze. ‘Oh, oke, natuurlijk betalen we….’ Van normaal communiceren had deze eigenaresse blijkbaar nog niet gehoord.

We werden naar de kamer gebracht.  De kamer zag er netjes uit.
We zagen een bordje ergens verdwaald in de gang voor het diner van die avond. Of wij daar gebruik van wilden maken. Het diner zou plaatsvinden in de eetzaal. Een grote ruimte. Vrij kaal en weinig sfeer. En wij waren een van de zeer weinige gasten. En we zagen onszelf daar al zitten. Alleen wij en verder niemand. Wij hebben nee gezegd. Het leek zo saai om daar alleen te zitten met alleen de eigenaresse om ons heen. Jammer voor de eigenaresse. Want als er weinig of geen gasten zijn gaan gasten buiten het hotel eten.

De volgende ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt.  Helaas was het ontbijt zeer karig. Alles werd per plakjes kaas en worst afgemeten. En het aanvullen van vleeswaren en kaas was heel summier. De eigenaar keek de kaas bijna van ons brood af. Leuk, nee dus. Het voelt alsof je op bezoek bent bij je boze tante. Een gastvrij gevoel geeft dit niet.
We zijn daar een paar dagen geweest. De omgeving was mooi en de restaurants en lunchrooms waren best gezellig.

Bij thuiskomst ontdekten wij dat spullen weg waren. Hoe raar. Zoiets hadden wij nog nooit meegemaakt. Dure spullen ook. Het hotel hebben wij natuurlijk gebeld. Maar die wisten van niets. Ook na duidelijke uitleg van wat weg was. Ja wat doe je dan, eigenlijk niets. En hoe maak je daar werk van. En bij wie moet je zijn. Dat waren de vragen die wij hadden. En omdat het een vrij klein hotel was hebben wij het laten zitten. Maar vreemd was het wel.

De vraag is natuurlijk, gebeurt het vaker dat in hotels spullen verdwijnen en wie spreek je daar op aan? Het is uiterst vervelend om het kamermeisje maar meteen te gaan verdenken. Maar ja, hoe kunnen de spullen anders weg zijn?

Wie heeft hier ook ervaring mee?