Fun & Facts

Horeca mist oranjekoorts!

Het EK is alweer bijna een week aan de gang. Helaas zit Nederland niet in dit Europees toernooi. Toch best jammer want een EK of WK staat toch echt voor de Oranjekoorts. Het is iets waar iedereen het dan over heeft. “ Waar ga jij vanavond voetbal kijken?!” Des te leuker is het als je voetbal in het Café of het restaurant kan kijken op grote schermen. Maar goed, dit jaar gaat dat ‘m niet worden. Er zijn voorspellingen gedaan dat Nederland miljoenen aan inkomsten misloopt doordat wij niet meedoen met het EK.

Hoe is dit voor de horeca?! De horeca had anders nu al extra fusten bier, wijn, sterke drank, bittergarnituur enz., ingeslagen. Met deze grote sporttoernooien is het meestal lekker geld verdienen voor de horeca. Te meer omdat zulke toernooien niet ieder jaar zijn, is het om de twee jaar toch een extra piek in de omzet. In sommige delen van ons land wordt het EK toch afgedwongen in de horeca. Sommige ondernemers richten hun onderneming in als pro Duitsland, Engeland en/of België.

Wie van jullie ondernemers merkt verschil in het feit dat Nederland niet meespeelt met het EK? Heeft het invloed op jullie omzet, gastbezoek o.i.d.? Zijn er misschien wel ondernemers onder jullie die hun zaak hebben omgetoverd tot echte Duitsland, Engeland of België supporters? Wij zijn benieuwd naar jullie bevindingen.

Deel jullie foto met ons als jouw horecazaak aangekleed is in het land wat jullie supporten dit EK.