Fun & Facts, Lazy Time

Hoe schoon is jouw restaurant?

Aan het sanitair herken je de keuken..

Je kent het wel, je zit ergens en je kijkt in het rond en probeert in te schatten of het allemaal wel schoon is. Want je bent hier voor de eerste keer en je bent nu eenmaal achterdochtig als het om de hygiëne gaat. Laatst was er ook iemand ziek. Die dacht dat dit het eten kwam. Je kunt daarom niet voorzichtig genoeg zijn, toch?

je moet eerst naar het toilet gaan, dan weet je hoe het in de keuken eraan toe gaat’, zeggen haar collega’s altijd..

Is dat nu waar of niet waar?

Inderdaad, vuile toiletten zijn uit den boze. Gasten krijgen zo een verkeerde indruk van hoe jij omgaat met de hygiëne. Uiteraard hoeft een vies toilet helemaal niet te betekenen dat de keuken ook niet schoon is, maar het is wel de perceptie van de gast!

Tuurlijk is het zo dat een vies toilet beslist geen opzet of laksheid van het restaurant hoeft te zijn. Kinderen die zonder ouders naar het toilet gaan kunnen er een heuse bende van maken. Vandaar dat je met regelmaat de toiletten moet controleren en direct met borstel en cleaners aan de slag kunt gaan om de boel weer netjes te maken. Ook de vloeren!

Juist de controle schiet er op een drukke avond vaak bij in.

In grotere gelegenheden vind je een briefje op de deur met de schoonmaaktijden en een oproep om onregelmatigheden te melden.

Misschien is dat een idee, hang in de toiletruimte een controle schema of laat je gasten weten met een tekstbordje of zoiets dat ze bij jou terecht kunnen voor klachten.

Je wilt laten zien dat jij orde en netheid belangrijker vindt dan wie dan ook!

Denk niet dat het in de horeca wel meevalt, want je wilt het soms niet weten… En nog eens, het is lang niet altijd een kwestie van laksheid of gebrek aan goede bedoelingen.

Maar… zoals je weet is de weg naar… je weet wel, geplaveid met goede voornemens.

Wij zijn nieuwsgierig naar jullie ervaringen op dit terrein!