Fun & Facts

Hoe gasten aan elkaar de pest kunnen hebben!

Denk je gezellig met z’n tweeën een romantisch avondje te hebben, krijg je van die vervelende en rumoerige gasten naast je aan tafel die zich ook nog eens met jou gaan bemoeien.

Ik geef je hier 7 voorbeelden uit de praktijk van ergernissen aan gasten.

1. Het restaurant is bijna leeg en dan komen ze precies naast jou een tafeltje uitzoeken. Hoezó denk ik dan, er is toch genoeg plek? Waarom wil iemand zo dicht naast je zitten? Ik heb géén idee! Vooral als je wat te bepraten hebt met elkaar, is dat reuze irritant. Nog erger is als het maar om één persoon gaat die pal naast je gaat zitten. Overigens zie je vaak dat een onervaren bediening dit zo regelt. Zij denkt dan vast dat mensen dit gezellig vinden. Niet dus!

2. Een man verderop aan tafel gaat zijn neus uitgebreid snuiten. En dát met ook nog eens heel veel lawaai. Hoezó denk ik dan, ga dan even naar het toilet snotneus!  Ik wil ook lekker kunnen eten! Ongegeneerd gedrag vind ik. Toch komt dit juist veel voor!

3. Zwijgende gasten die niks met elkaar te bespreken hebben. Maar wél met gespitste oren jouw gesprek meeluisteren. Ze hangen zowat bij je over tafel om niets te hoeven missen van wat jij tegen je partner zegt. Hoezó denk ik dan, zorg dat je een andere vent krijgt die wél praat!

4. Kinderen!  ‘S avonds gereserveerd in een wat beter restaurant met kaarslicht en gezellige tafeltjes bij de open haard. En dan… zie ik een tafel verderop met een paar kleine kinderen die over van alles en nog wat heenkruipen en ouders die zenuwachtig proberen de boel onder controle te houden. Hoezó denk ik dan, je had toch een oppas kunnen regelen? Het is hier toch geen pannenkoekenrestaurtant?

5. Met de mond open kauwende gasten. Je ziet ze wel eens, iedere hap valt er zowat weer uit. Vooral waar het om soep of saus gaat. En voorál geen servet gebruiken! Hoezó denk ik dan. Heb je thuis vroeger niet geleerd hoe je moet eten? Ga dan naar een snackbar en ga daar staan smakken! Al hoewel…

6. Gasten die jou de hele tijd aanstaren. Heel ongemakkelijk. Is er iets denk ik dan? Zit  mijn haar niet goed? De decolleté van mijn partner te laag? Hoezó denk ik dan, ga een bril bij Hans Anders kopen als je niet goed kunt zien!

7. Popie Jopie gasten die zich met alles en iedereen bemoeien. Omdat ze denken dat ze Guus Meeuwis zijn of weet ik veel wie. Ze knopen ellenlange gesprekken aan met de bediening, lachen telkens te hard en beginnen het liefst ook nog een gesprek met het gezellig stelletje tegenover hen in het restaurant. Hoezó denk ik dan, ga dan naar een hockeyclub of weet ik veel als je wil opvallen!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb jij er nog een paar?