Aan tafel bij, Uitgelicht

Het Apeldoorns Koffiehuys

Onlangs hebben we een bezoekje aan Apeldoorn gebracht, en bij een dagje uit hoort een lekker bakje koffie mét iets lekkers! We kwamen uit bij Het Apeldoorns Koffiehuys in de Korenpassage.

Proef de sfeer..

Het Apeldoorns Koffiehuys is gevestigd in een passage en bezit een ruim terras. De houten bistro tafeltjes, groene deuren en de luiken voor de ramen wanen je in een Franse dorpje. Bij binnenkomst ervaar je een waar welkom; de heerlijke aroma’s van vers gebak en koffie komen je tegemoet en de brocante inrichting met vrolijke kleurtjes en kussentjes maken dat je je direct thuis voelt.

Voel de gastvrijheid..

Het is ontzettend druk en we nemen plaats bij een tafeltje waar net de andere gasten zijn vertrokken. Ons tafeltje wordt direct schoongemaakt en we worden vriendelijk welkom geheten. We bestellen een koffie en bestuderen vervolgens de kaart. Alles klinkt lekker, maar mijn oog valt toch op het gebak en met name op de high tea’s. Het meisje van de bediening legt ons uit dat de high tea direct te bestellen is. Ha, dat is leuk zeg! En ook de prijs valt me reuze mee.

Ervaar het eten..

We bestellen een mini high tea. Lang hoeven we niet te wachten.. De theepot met verse thee komt op tafel en een bord met allerlei heerlijkheden: kleine zelfgemaakte sandwiches met eiersalade, zalm en komkommer met mayonaise, carrotcake, appeltaart en brownies. Het is echt ontzettend smakelijk; je proeft de verse ingrediënten en de creativiteit in de recepten.

Kortom, een toegankelijk concept met de warmte en gezelligheid van thuis.