Fun & Facts, Lazy Time

Geef horecawerknemers hun eigen pensioenspaarpot.

Als het een beetje tegenzit ga je straks met 70 jaar met pensioen. Misschien zelfs 71,5 jaar. Als het aan de overheid ligt.

Nu is het nog 68 jaar maar de overheid zet gewoon door. Idioot, want wie kan en wil er zo lang doorwerken? Mag een mens ook nog een keer niks doen?

Het pensioen in de horeca is bepaald geen vetpot en ook nog eens duur. Jij en jouw werkgever betalen zo maar ruim 3000 euro per jaar. Dat is een hoop geld waar je een hoop mee kunt doen.

Het trieste is dat het horeca pensioenfonds niets uitkeert als je komt te overlijden. Stel je voor dat je na 40 jaar sparen komt te overlijden. Je hebt dan misschien wel 200.000 euro als spaarsaldo staan. En dan… foetsie, weg! Alle geld vervalt aan het pensioenfonds en jouw partner krijgt niks. Die kan er naar fluiten.

Belachelijk systeem, is niet meer van deze tijd. Geef werknemers in de horeca hun eigen pensioenspaarpot waar ze zelf kunnen bepalen of ze willen sparen of beleggen.

En waar het geld voor de verzorging naar je partner gaat als jij er niet meer bent.

Pensioenfondsen willen maar niet bewegen en blijven als de kip op de gouden eieren zitten alsof er niks aan de hand is. Het tegendeel is waar. Het merendeel van de werknemers wil zelf kunnen bepalen wat ze met het geld gaan doen. Maar er wordt niet naar hen geluisterd.

Als je enkele duizenden euro’s per jaar moet betalen voor je pensioen dan is het toch logisch dat je zelf over je geld kunt beslissen?

Blijkbaar kan een achterhaald pensioensysteem blijven bestaan.

Je kunt niet over je eigen geld beslissen. De vraag is hoelang dit achterhaald pensioensysteem in de horeca blijft bestaan. Blijkbaar doet niemand er wat aan.

Werkgevers niet en de vakbonden niet.

Hoe zit het eigenlijk met jouw pensioen?