Fun & Facts, Lazy Time

Foodhal een nieuwe succesformule?

 

De Foodhal is in. Wat is een foodhal en waarom is het een succes?

5 vragen over de foodhal.

De foodhal is vooral in steden in opkomst, maar wat is het nu precies?

  1. Wat is een foodhal?

Een foodhal is een ontmoetingsplaats in vooral oude gebouwen waar je kunt eten en drinken en jammen op jazz, blues of rockmuziek.

  1. Hoe werkt een foodhal?

Horecaondernemers huren in een groot leegstaand gebouw een eetkraam.

De eetkramen bieden verschillende keukens. Gasten kunnen eten van Chinees tot Mexicaans. De foodhalondernemer haalt de drankomzet uit de centrale bar. Zo heeft iedereen zijn eigen omzet. Dat is trouwens wel lastig voor gasten bij het afrekenen. Per eetkraam of drankje moet direct aan tafel worden betaald.

  1. Waarvoor ga je naar een foodhal?

25 plussers vinden het leuk om in een relaxte omgeving elkaar te ontmoeten. Je gaat er niet alleen heen om te eten en te drinken, van muziek genieten en mee musiceren kan er ook bij. Iedere week speelt er wel een bandje en zelfs dansen staan ze toe.

  1. Welke voordelen biedt een foodhal?

Een foodhal biedt horecaondernemers creatief en flexibel ondernemerschap. In Hilversum hebben ze onder één dak met de eetkramen een samenwerking met een echte bierbrouwerij. De Gooische Bierbrouwer heeft daar 14 ketels staan voor het brouwen van bier uit boekweit, kastanje en rogge. De brouwmeester verzorgt er rondleidingen en bierproeverijen. Echt leuk om mee te maken!

  1. Wat schrijven de reviews?

Vooral op piekuren is het erg druk en vind je nauwelijks een tafel om te zitten. Of je haalt jouw bestelling en je bent je tafel kwijt. In Hilversum bedienen ze trouwens wel aan tafel. De ventilatie in oude gebouwen is soms gebrekkig waardoor geuren de overhand krijgen. Het eten is niet goedkoop en vaak middelmatig. Uiteraard verschilt dit per foodhal. Het afrekenen is ook lastig. Bij iedere eetkraam of drankje moet je afrekenen en ben je de hele avond aan het pinnen. Gasten schrijven ook een foodtentje voor nagerechten te missen.

Genoeg gasten vinden het in elk geval een prachtig concept en al helemaal in grotere steden is de foodhal een enorm succes.

Ga jij weleens naar een foodhal en wat vind jij ervan?

Wij zijn nieuwsgierig naar je mening!