Lazy Time

Fantastische Foodfestivals om niet te missen..

In mei leggen vele festivals hun ei.. Ja, want met de lente en zomer in zicht, en hopelijk een goed warm zonnetje, is het tijd om je als culinair liefhebber onder te dompelen in al het lekkers, goeds en moois dat deze foodfestivals je te bieden hebben. Jammer genoeg zul je in mei toch een keuze moeten maken; rond het weekend van Hemelvaart en in het Pinksterweekend is er veel gepland. En anders is er ook in juni, juli, augustus genoeg keuze. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij degene bent die anderen laat genieten van jouw hoogstandjes. Veel plezier alvast!

Multiculinair Food Festival 2015, Groningen

Multiculinair Food Festival GroningenZaterdag 23 en zondag 24 mei

Wellicht nog redelijk onbekend bij het grote publiek, maar mede vanwege de mobiele keukens een bezoekje waard. Dit jaar wordt voor de 2e keer het culinaire én culturele festival gehouden. In een multiculturele samenleving is het leuk om ook te proeven van andere culturen. Maak o.a. kennis met de smaak van Suriname, India, Griekenland, Mexico. Toegang is gratis en hapjes/drankjes worden voor schappelijke prijzen aangeboden. Voor kinderen zijn er in de middagen workshops en is er een springkussen.

Preuvenemint, Vrijthof Maastricht

Preuvenemint MaastrichtDonderdag 27 t/m zondag 30 augustus

Preuvenemint biedt 4 dagen lang vermaak met hapjes, drankjes en optredens van artiesten. De hapjes worden verzorgd door restaurants en cateraars uit de omgeving. Het evenement is vrij toegankelijk en je betaalt met een Preuvenelap, deze is te koop bij de kassa’s op het terrein. Ieder jaar trekt het Limburgse event zo’n 100.000 bezoekers.

Rollende Keukens, Amsterdam

Rollende-Keukens32Woensdag 13 t/m zondag 17 mei

Eén van de bekende foodtrucks festival is Rollende Keukens. De naam zegt het al: mobiele keukens samen op een plek op de Amsterdamse Westergasfabriek. Alle foodtrucks hebben hun eigen keuken en het is alleen al té leuk om te kijken naar de creatief ontworpen busjes. Naast Rollende Keukens heb je ook foodtruck festival TREK in meerdere steden en het Barrel food truck fest in Emmen (juni).

Villa’s Culinair Wijntheater

Villa Westend wijntheaterDonderdag 14 t/m zondag 17 mei

Nieuw in culinair festivalland: de 1e editie van Villa’s Culinair Wijntheater vindt plaats op het strand van Villa Westend. Leef je vier dagen lang uit in het zand met wijn, muziek en eten van meesterchefs. Je kunt als je wil ook meedoen aan workshops en luisteren naar presentaties. Geniet van culinaire hoogstandjes als flammkuchen, oesters, ambachtelijk gerookte vis, kazen en verse sushi.

Lepeltje Lepeltje, Amersfoort

Lepeltje lepeltjeVrijdag 22 t/m maandag 25 mei

Op dit event is er voor ieder wat wils; voor de foodliefhebber zijn er talloze ambachtelijke hapjes te proeven uit wereldkeukens, voor de kinderen is er een theater en zijn er leuke workshops. Daarnaast mag de livemuziek en een gezellige markt niet ontbreken. Toegang is gratis. Lepeltje Lepeltje is ook te vinden in Zwolle, Apeldoorn, Groningen en op Mysteryland in Haarlemmermeer. Enne, het weekend daarvoor kun je ook vast plannen want van 14 mei t/m 17 mei is Proef Amersfoort. Een culinair feest waar 20 ondernemers je laten proeven van heerlijke gerechten.

Bourgondisch Boxmeer

bourgondischboxmeerZaterdag 23 en zondag 24 mei

In vijftien pagodetenten kun je op dit event genieten van culinaire hoogstandjes, de smaak van streekproducten en heerlijke wijnen. Dit onder het genot van live muziek. Voor slechts 5 euro entree heb je toegang tot dit event, de opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting La Vecina.

Food Filmfestival on tour

food-film-festivalEen festival met een educatief tintje. Geniet van een film en van het eten dat regionale chefs voor je bereiden met lokale producten. Daarnaast worden de problemen van het huidige voedselsysteem op een luchtige manier besproken. Ontmoet professionals, luister en raak geïnspireerd door passievolle ondernemers. Food Filmfestival heeft in elke plaats een thema. Zo komen ze dit jaar in Groningen, Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam.

Andere leuke foodfestivals:

– Parade Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.
– Amsterdam Coffee Festival op vrij 15 t/m zo 17 mei
– Taste of Amsterdam, 4 t/m 7 juni Amstelpark
– Haarlem Culinair, 6 t/m 9 augustus
– Leiden Culinair, 25 t/m 28 juni

Bron: 1,2,3,4,5,6,7