Blogs

ENTO: The art of eating insects

Als we het over concepten hebben, dan heb ik wel een leuke voor jullie: ENTO. ENTO is een Brits restaurant dat het eten van insecten populair wil maken.

Ik hoor jullie denken: hmm, lekker een sprinkhaantje met mayonaise. Dat dacht ik zelf ook. Maar toch heeft ENTO veel te bieden voor de toekomst. Zo speelt ENTO in op het feit dat de vleesproductie de hoeveelheid over een aantal jaar niet meer aankan. Daarnaast is de productie van insecten veel beter voor de natuur en de dieren en, niet onbelangrijk, is het erg goed voor de gezondheid én de lijn.

Maar hoe kan dit ooit een succes worden? Het eten van insecten wordt toch nog vaak gezien als een taboe en als jakkie. Maar wat als ik je nu dit volgende plaatje laat zien:

Ento-Experience

Jaja, dit zijn echt insecten. Die kruipende, krioelende kakkerlakken, jeukende duizendpoten liggen zo op deze manier op je bord. En dat maakt het toch allemaal wel anders, of niet?

Door middel van food design weet ENTO het insecten eten aantrekkelijk te maken en hoopt het zo de wereld te gaan domineren. In dit concept is het uiterlijk van het eten heel belangrijk en door de mooie vormgeving heeft het een totaal andere uitstraling.

What do you think? Zou jij zo’n lekker kubusje je mondje inschuiven?