Fun & Facts

En France tout est très délicieux!

In Frankrijk kun je net als in Nederland lekker eten. Vaak beter vind ik.

Misschien hebben ze lekker eten en drinken zelfs wel in Frankrijk uitgevonden!

Frankrijk is het land bij uitstek met de meest mooie culinaire rijkdommen zoals de kazen, oesters, paté , worsten, escargots, mosterd uit Dijon enz.; teveel om op te noemen.
Wat ze goed doen die Fransen, is juist hun eigen streekgerechten gebruiken.
Van oesters aan zee tot paté, charcuterie (ham,worst, salami) het binnenland in.

Specialist in het bereiden van streekgerechten

Ze zijn specialist in het bereiden van deze gerechten als bijvoorbeeld een Confit de Canard, Boeuf de Bourguignon of een heerlijke Cassoulet, bereid met producten van het land en de boer om de hoek van het dorp.
Helaas heb ik tot nu toe nog nergens in Nederland een Confit de Canard kunnen eten, zo fantastisch bereid als in het kleine dorpje ‘Nant’ dichtbij Millau in de regio Midi-Pyrénées.

Logeren in Frankrijk

In Frankrijk kun je altijd en overal logeren. Is het niet in een Chambre d’ Hotes ( letterlijk gastenkamer) dan wel in een Table d’ Hotes. Bij een ‘ Table’ kun je niet alleen logeren maar je eet er ook mee aan tafel van de eigenaar onder het genot van een knapperend haardvuur en goed gevuld glas rode wijn.

Grote verscheidenheid

Het land kent door zijn grootte en de ligging een grote verscheidenheid aan natuur, dus ook een grote verscheidenheid van producten. Dat hebben weinig landen.
Je ziet dat vooral terug in de wijnen. Of je nu de wijn uit de Bourgogne neemt, Bordeaux, Provence, Rhone of de Champagne; elke streek produceert wel een wijn van wereldklasse.

Verkiezing

Op de lijst van de verkiezing ‘ Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015’ prijken 10 genomineerde Franse restaurants. Alle restaurants zijn gevestigd in de grote steden.
De award is voor 2015 uitgereikt aan Restaurant Le Petit Latin uit Amsterdam in tegenwoordigheid van de Franse ambassadeur 🙂

Bistro

Een aantal jaren terug was de échte Franse bistro nog erg in trek. Jammer genoeg is de bistro steeds minder in horecaland terug te vinden. Wel jammer eigenlijk.
Hoe komt dat dan? Niet elke keuken van ver is toch beter of lekkerder?

Eh, even ‘ entre nous’ ; welk restaurant heeft nu eigenlijk de lekkerste Confit de Canard?

Au revoir!