Fun & Facts

Jouw eigen restaurant op wielen!

Jouw eigen restaurant op wielen. Foodtruck zomer 2016!

Je kunt ze bijna niet meer gemist hebben, de foodtrucks. In 2016 superhip en niet meer uit het straatbeeld weg te slaan. Naar schatting rijden er nu al zo’n 500 foodtrucks in Nederland. Ik laat me snel verleiden door al die kleurrijke wagens waaruit de lekkerste geuren komen. Op een krijtbord worden de gerechten vaak gepresenteerd.

Elke foodtruck serveert zijn of haar eigen specialiteiten.

Een foodtruck is vaak kleurrijk, jij moet natuurlijk wel opvallen. Leuke gerechten voor een foodtruck zijn:

  • Crêpes
  • Broodjes bijvoorbeeld een broodje hamburger of hipper een brood je falafel met lekker veel groente en extra hummus.
  • Thaise noodles
  • Een heerlijke Indiase linzensoep
  • BBQ vlees geserveerd met stokbrood

En nog een hoop andere dingen, als het maar lekker is en makkelijk te eten.

Een foodtruck is ideaal voor feesten en festivals maar tegenwoordig doet de foodtruck het ook goed in het centrum. Leuk is bijvoorbeeld ook om bij de opening van jouw restaurant een foodtruck uit te nodigen (als je een groot terras hebt).

Houd je van koken voor divers publiek en vind je het leuk flexibel te zijn en vooral heb jij een heerlijk gerecht wat je goed kunt klaarmaken, dan is een foodtruck misschien wel iets voor jou. Ga er niet vanuit dat je direct veel winst zult maken. De concurrentie is groot. Er zijn veel foodtrucks en allemaal willen ze een plekje. In Amerika mogen foodtrucks overal staan maar in Nederland is dat niet zo, je moet een vergunning hebben of een plekje op een festival bemachtigen. De gemeente Amsterdam is laatst wel begonnen met een tweejarige pilot in juni 2015.

De pilot Voedselwagens maakt het ondernemers mogelijk om op één vergunning meerdere voedselwagens met personeel te exploiteren gedurende een periode van twee jaar op een aantal vooraf aangewezen locaties. De pilot duurt tot de zomer 2017. Er zijn rond de 150 aanmeldingen binnengekomen. Na het doorlopen van een selectie- en vergunningprocedure rouleren rond de 40 voedselwagens tussen de 25 aangewezen locaties. Hopelijk sluiten meer steden zich aan. Het is toch verrijkend voor het straatbeeld en streetfood smaakt altijd extra lekker. Ben jij creatief, kan jij supergoed koken en/of heb jij een superlekker gerecht, probeer het! Het is hard werken maar wel erg leuk. Je bent onderweg, buiten en zit niet vast aan een vaste locatie.

Heb jij weleens overwogen je eigen foodtruck te starten? Laat het ons weten of schrijf een leuke blog over jouw foodtruck. Wil jij één van onze nieuwe bloggers worden, mail ons dan even of stuur ons een privébericht op Facebook.