Aan tafel bij

Eetcafé De Beurs in Hoogeveen

Proef de sfeer

Af en toe heb ik zo’ n zin in een lekker sateetje. Gewoon no nonsens, lekker eten en het liefst in een bruin café met een wijntje of een biertje erbij. En oh ja, met lekkere frietjes of gebakken aardappeltjes. Precies al deze punten vonden we bij de Beurs in Hoogeveen. Een groot bruin café in het centrum. Het was makkelijk parkeren in de buurt. Bij binnenkomst werden we verrast door de warme sfeer.  Dit was vanaf de buitenkant niet te zien. We waren er op een dinsdag maar toch zaten er genoeg mensen. De inrichting was oud Hollands maar doet ook denken aan een Ierse pub. We kozen een tafeltje uit in een gezellige nis. Een kaarsje werd direct voor ons neergezet. De drankjes werden opgenomen. De avond kon beginnen.

Voel de gastvrijheid

Met name viel ons op de snelheid van het personeel. De kaars werd direct aangestoken, de drankjes werden opgenomen en de menukaart werd overhandigd. Fijn! Er werkte zowel een oudere dame als een jongere dame in de bediening, beiden met veel ervaring, zo leek het. Ook hoefden we niet lang te wachten op het eten. Alles liep in dit restaurant voor ons gevoel op rolletjes, hoewel ik er wel bij moet zeggen dat het geen enorm drukke avond was. Tijdens het eten werd ons twee keer gevraagd of we het lekker vonden. Ook werden onze drankjes bij geschonken wanneer de glazen leeg waren.

Ervaar het eten

Beide bestelden we twee Hollandse gerechten. Er stond ook veel vis op het menu, voor ieder wat wils. Ik bestelde uiteraard een sateetje en mijn man bestelde spareribs. Beide gerechten werden geserveerd met aardappeltjes of frietjes. Vooral de aardappeltjes vond ik heerlijk. Ook de sate smaakte goed. Ik heb mijn man niet over de spareribs gehoord maar volgens mij was het lekker want alles kwam op. Bij de gerechten kregen we ook andijvie. Tegen verwachting in smaakte ook de andijvie erg goed. Prijs kwaliteit is hier echt in verhouding. Je krijgt waar voor je geld. Mijn man was ook tevreden over het bier. Hij kon het niet laten ook een toetje te kiezen van de menukaart. Hij koos voor de brownie met ijs. De brownie was erg lekker, warm met gesmolten chocolade van binnen. Ik kon het niet laten een hapje te nemen! Het chocolade-ijs had wellicht vervangen kunnen worden door vanille-ijs om het gerecht iets meer touch te geven. Al met al een fijne avond gehad. Wil je met vrienden een hapje eten of even met je vriend of vriendin gezellig bijkletsen, dan is dit een plek waar je naar toe kunt gaan. Het eten is lekker, het is niet duur, keurige bediening en een gezellige bruincafe sfeer.