Categorieloos (nog toe te wijzen), Fun & Facts

Eén restaurant is vol, de ander blijft leeg!

Twee naast elkaar gelegen restaurants zien er identiek uit. Eentje is er vol, de ander blijft leeg.

Aan de boulevard van Javea in Spanje staan een groot aantal restaurants zij aan zij verspreid over ruim één kilometer met uitzicht over strand en zee. Iedere dag opnieuw strijden deze restaurants voor aandacht, aandacht en nog eens aandacht. Stromen toeristen zoeken naar eten, drinken en een gezellige plek om er te zitten.En elk restaurant probeert uiteraard zoveel mogelijk toeristen over zijn drempel naar binnen te trekken.

Dat valt niet altijd mee. Tenminste voor sommigen!

Het is lachen en aan de andere kant een beetje triest om te zien hoe twee naast elkaar gelegen restaurants elkaar beconcurreren.Alhoewel maar één van de twee restaurants continue aan het kortste eind trekt.

Als je op de boulevard met je neus naar de restaurants staat, zie je aan de linkerkant ‘Champagne Bar Javea’ en direct ernaast aan de rechterkant ‘ El Castello’.

De linkerkant draait als een kanon en iedere dag opnieuw barst de tent uit zijn voegen.Dit restaurant van een Engelse eigenaar voert een bepaald concept en trekt dit in alles door.De rechterkant ‘ El Castello’ is een echt Spaans restaurant. Het is er bijna dood op een paar obers na, die zich staan te vervelen.

De baas verbouwt de tent

De baas ‘ El Jefe’ wil er wat aan doen. Hij verbouwt de hele tent en maakt een bijna exacte kopie van zijn buurman. De gevel, inrichting, kleuren, meubilair , in alles kopieert hij het restaurant ernaast.

Wat gebeurt? De mensen blijven nog steeds weg! Slechts een paar gasten zitten vooraan bij het raam, daar neergezet als lokaas voor de voorbijgangers. Helaas, het restaurant blijft leeg. De baas is ten einde raad en vraagt zich radeloos af wat hij nu nog moet doen.

Zoek de verschillen

Het lijkt op een opdracht ‘ zoek de verschillen’ tussen twee voor het oog identieke plaatjes. Er MOET een logische verklaring zijn voor waarom El Castello leeg blijft en de ander stampend vol zit.

Wat denken jullie?

Welke zaken zouden het verschil kunnen uitmaken?

Laat ons weten en help El Jefe van El Castello 🙂