Fun & Facts

Een bijzondere ruimte..

Een waterdicht, geprefabriceerd betonnen cilinder systeem dat in de grond wordt verzonken. Het kan overal worden geplaatst, zoals onder de keuken, woonkamer, studeerkamer of garage. Onder bestaande vloeren, of geïntegreerd bij een aanbouw of nieuw te bouwen woning.

Ofwel een Wijnkelder. Een makkelijke en snelle manier om een bijzondere wijnkelder te hebben. De wijnkelder kan, afhankelijk van de grootte, wel 3000 flessen wijn bergen.

keuken-210

Het ziet er daarnaast mooi uit en past in elk interieur. De wijnkelder is af te sluiten met een glazen luik of een luik van hout. Tevens kan je kiezen om de eigen tegels of parket erover te leggen.

Waarom een wijnkelder?

Voor het optimaal conditioneren van wijn is er een goede temperatuur en een juiste luchtvochtigheidsgraad nodig. Reguliere wijnkasten verbruiken stroom om dit op peil te houden. Het unieke aan de Helicave is dat deze vrij is van het verbruik van stroom, doordat deze onder de grond is gebouwd en hierdoor constant een optimale temperatuur heeft. Via het ventilatiesysteem, geïntegreerd in de behuizing van de kelder, vindt er aanvoer van verse lucht van buiten plaats en wordt de luchtcirculatie in de kelder op gang gehouden.

Voor wie graag zo’n wijnkelder wil, zal wel wat geld moeten inleggen. Vanaf € 25.000 wordt de kelder geplaatst.

Meer weten?

keuken-6