Fun & Facts, We Love Green

Duurzaam populair: wijzigingen op de menukaart

Vandaag in de krant het bericht dat sinds 2014 duurzaam voedsel enorm aan populariteit wint onder consumenten. In de horeca, zorg, en catering is zelfs een groei van duurzame producten te zien van maar liefst 74 procent!

Vooral duurzaam geproduceerde producten als koffie en eieren zijn populair, maar ook zuivel en drank laten een stijging zien.

Vele restaurants spelen dus al in op de toenemende behoefte van gasten. Waar vroeger gasten nog warm liepen voor een broodje bal en saté, zie je nu dat veel meer gasten vragen om ‘speciaal en duurzaam voedsel’. Deze aanpassingen zijn op veel menukaarten al te zien:

1.Zuurdesem/vloerbrood. Niet meer het gewone “tijger of casino” broodje, maar meer keuze voor ambachtelijke broden.

2. In kokosolie of lijnzaadolie gebakken. De “croma’s” worden meer vervangen door de betere oliën.

3. Het power vezeltje van dit moment. Veel meer restaurants plaatsen dit vezeltje op hun menukaart, meestal wordt het dan verwerkt in salades.

4. Een mandje brood met huisgemaakte humus. Erg lekker. Kikkererwten pasta met tahin. En nog gezond ook.

5. Carrotcake en haverkoeken. Veel gebak en lekkernij wordt zelf gemaakt en de voorverpakte roomsoezen en appeltaarten moeten plaats maken voor vers!

6. Huisgemaakte friet met schil gefrituurd in olie in plaats van vet. Met huisgemaakte mayonaise.

7. Een complete Gin Tonic menukaart.

8. Een stack of pancakes met ahornsiroop in plaats van de gewone pannenkoeken.

Hebben jullie dingen op de menukaart staan waarvan je dacht dat die er nooit op zouden komen? Of misschien hebben jullie wel iets heel speciaals wat weinig mensen kennen maar wel heel lekker is. Vul het lijstje maar aan.