Fun & Facts

De duurste en goedkoopste biertje op rij

Iedereen drinkt op zijn tijd wel eens een biertje. Het is misschien wel met koffie en thee het meest gedronken drankje. Laat Nederland dan ook een land zijn dat ook wel bekend staat om zijn bieren. Schijnt zelfs dat Nederland nog meer brouwerijen heeft dan België. Maar waar drink je nu het duurste en waar het goedkoopste biertje? We hebben er een paar op een rijtje gezet voor je:

1. Het duurste biertje kun je krijgen in Genève! Daar betaal je rustig € 5,64,- voor een biertje. Dit schijnt te maken te hebben met de prijsschommelingen in Zwitserland.

2. Ben je binnenkort in Hongkong? Dan kun je het bier daar ook rustig in de fust laten. Daar betaal je € 5,50,- voor een biertje.

3. TelAviv staat ook in het lijstje. Daar leg je ook zomaar € 5,17,- voor een biertje op tafel.

4. Een zeer goedkoop biertje vind je in Europa in Krakau, Polen. Daar leg je het astronomische bedrag van € 1,48,- neer. En je krijgt daar ook nog eens een flink glas bier voor de kiezen.

5. Ga je volgend jaar naar Spanje? Zin in een biertje? Dan moet je wel even naar Malaga rijden want daar zijn de biertjes het goedkoopst. Je betaalt daar voor een biertje € 1,53,-.

6. In ons eigen land valt het eigenlijk allemaal wel mee met de bierprijzen. In Amsterdam, duurste stad om een terrasje te pakken, betaal je gemiddeld € 2,70,- voor een biertje.

Heb je zelf nog ervaring met goedkoop een biertje pakken? Vul het lijstje maar aan.

Bron