Fun & Facts

Durf jij hier een nachtje te slapen?

Halloween is weer in aantocht en dat betekent griezelen!

Nu kan je voor het griezelen in Nederland naar de Walibi Fright Nights gaan, maar de sensatiezoekers spenderen graag een nachtje in een spookhotel met échte geesten.
Brrr… wij moeten er niet aan denken, maar wat zou jij doen?

Nederland bezit zelf ook een heus spookhotel: Hotel Mastbosch in Breda.
Hoewel het nooit bewezen is, beweren vele bezoekers, los van elkaar, de verschijning van een jong meisje uit de Tweede Wereldoorlog te hebben gezien.

Een paar andere spookhotels:

Colorado, Amerika – The Stanley Hotel
Stephen King schreef het boek ‘The Shining’. Zijn grootste inspiratie was dit hotel en dan met name kamer 217. Dit hotel schijnt vol te zitten met angstaanjagende geesten; piano’s beginnen plots te spelen en men geeft aan regelmatig verschijnselen te zien en te horen.
Het hotel is inmiddels een van de bekendste in Amerika en gasten die uit zijn op sensatie boeken graag een nachtje.

San Juan, Puerto Rico – Hotel El Convento
Dit huis was van oorlogsweduwe Doña Ana, een Spaanse vrouw van adel. Het huis is omgebouwd tot hotel en sindsdien hoort met angstaanjagende geluiden en ziet men gewaden van een non verschijnen. Er zijn zelfs gasten die beweren gewekt te worden door deze vrouw, of juist weer ingestopt onder de dekens.

Larne, Noord-Ierland – BallyGally Castle Hotel
In dit hotel schijnt een vrouw rond te waren, Lady Isobel Shaw. Zij jaagt je de stuipen op het lijf door te kloppen op deuren en de boel overhoop te halen.

London, Engeland – The Langham Hotel
Bezoek vooral kamer 333 als je goed wilt griezelen. Volgens de verhalen zijn er meerdere geesten die rondwaren in deze kamer, waaronder een Duitse prins die er zelfmoord pleegde en een man met een grote wond in zijn gezicht.

Florence, Italië – Hotel Burchianti
Gasten van dit hotel hebben spotten regelmatig de geest van een kind of van een breiende vrouw in een stoel. De ‘Fresco Room’ is wellicht nog wel de engste plek; hier wordt regelmatig een ijskoude adem gevoeld waar je de rillingen van krijgt.

Taipei, Taiwan – Grand Hyatt Hotel
Dit luxe hotel is gebouwd op een plek waar vroeger een oorlogsgevangenis was. Vele gevangenen zijn hier ter dood gebracht. Hun geesten dwalen nog altijd rond, dat blijkt uit de vele verschijnselen die gasten waarnemen tijdens hun bezoek.

You can checkout any time you like, but you can never leave ;-)..

http://youtu.be/h0G1Ucw5HDg