Fun & Facts

De kok belde uit de keuken. ‘t was 56 graden celcius!

Wauw! Wat was het een heerlijk zonnig weekend! Het eerste zonovergoten terras weekend in 2016 is hiermee afgetrapt!

Horecamedewerkers van strandtenten, horecagelegenheden bij recreatieplassen en café/restaurants met een zonovergoten terras hebben zich in het zweet gewerkt om de hordes gasten te kunnen verwelkomen.
Een goede voorbereiding was natuurlijk essentieel, want met dit mooie weer heb je een fikse voorraad Desperados, Radler, rosé wijn en Ice Tea nodig.
Ook de ijs- en vrieskasten hadden een flinke voorraad nodig om aan ieders wens te voldoen.
Waren jullie goed voorbereid of ging er toch nog wel het één en ander mis?

Zelf overkwam ons op het terras dat de Ice Tea niet meer kon worden geschonken. t’ was nog maar 18.00. Bij mij komt dat een beetje over als dat de gemeente geen zout meer kan strooien als het vier uur heeft gesneeuwd. Het is een kwestie van voorbereiden en goed inkopen. Niks is vervelender voor gasten als dat je een ‘ nee ‘ moet aanhoren. Flink balen, want ik had net zo’n zin in die Ice Tea.

Warm weer is voor de gasten op het terras top maar brengt ook extra inspanning voor het horecapersoneel met zich mee. Zo belde ons een kok vanuit een kleine keuken die 56 graden Celsius had gemeten op de werkvloer! Toch wel even schrikken! Voor de bediening is het ook niet altijd een lolletje als de zon recht boven je staat te branden.

We zijn nieuwsgierig naar jullie bevindingen. Welke zaken krijgen de aandacht of zouden dat moeten krijgen als het écht heet begint te worden?

Dus schrijf ons, mail ons, stuur je verhaal en deel je ervaringen met andere collega’s.

Wat zal deze zomer de horeca brengen? Ben benieuwd. Deze dagen hebben we maar eerst te pakken!