Fun & Facts

De 5 meest ongewone hotels ter wereld

Deze ondernemers lieten zich vooral inspireren door de natuur of wat de mens de natuur geeft: afval, fantasie, mijnen, bomen en dieren.  Ze gaven er hun eigen draai aan en zo ontstonden er vrij ongewone hotels:

5. Corona Save the Beach Hotel, Rome, Italië

SavethebeachhotelDe naam zegt het al een beetje: Save the beach.. Het hotel is dan ook opgebouwd uit 12 ton, op het strand gevonden, afval. Auto onderdelen, sokken, ballen en blikjes, genoeg materiaal om een hotel met 3 slaapkamers en 2 badkamers te bouwen.

4. La Balade des Gnomes, Durbuy, België

Paard van Troje-kamerEen sprookjesachtig hotel waar alles draait om het beleven van fantasie. Er zijn 10 kamers met allen een eigen thema. Zo kun je overnachten in het paard van Troje, en kun je ook kamers boeken waarin je je waant in de woestijn, in het water, in een trollenwereld of in het bos.

3. Kumbuk Hotel, Sri Lanka

Kumbuk hotel

Overnachten in een reusachtige olifant. Een zeer gewild hotel onder toeristen. Het hotel heeft ruimte voor maximaal 12 personen maar heeft slechts twee kamers om te overnachten. Per twee personen betaal je al snel zo’n 230 euro per nacht.

2. Sala Silvermine ondergrondse Suite, Västmanland, Zweden

Sala Silvermine hotelSlapen in een oude mijn, 155 meter onder de grond. Dat kan in dit hotel. De kamer is alleen te bereiken via een mijn liftschacht en er is geen badkamer. Gelukkig is er wel een toilet maar douchen doe je boven de grond. Donker is het hier zeker, maar niet koud. De kamer is gelegen in een warme ruimte van 18 graden.

1. Bubble Tree, Frankrijk

Bubble TreeVoor je privacy moet je niet in deze gigantische bubbel gaan slapen, maar voor het uitzicht is het dat zeker wel waard. Deze natuurvriendelijke hotelkamer is van alle faciliteiten voorzien en volledig doorzichtig. Je kunt ook de suite huren, deze geeft wat meer privacy. En nog mooier is dat je de hut kunt plaatsen waar je wilt: tussen de wijngaarden, op het strand, midden in het bos enz.

Bron: 1,2,3,4,5