Fun & Facts

Creëer beleving met wijnwanden als eye-catcher van de zaak

Van wijnklimaatkasten tot wijnkisten en van wijnrekken tot hele wanden. Bij de één een echte blikvanger en bij de ander een subtiel én toch sfeerbepalende stijl van de zaak. De wijnwanden stralen luxe uit en de mogelijkheden qua design en plaatsing in de zaak, zijn oneindig. Als achterwand of juist als scheiding om de ruimte te breken, het kan allemaal.

Voor de gast is het vaak erg intrigerend om naar te kijken en het draagt dan ook zeker bij aan de beleving.

Een aantal inspirerende wijnwanden op rij:

01_eno

In de restaurant staat de wijnklimaatkast heel centraal en opvallend in de ruimte. Daaromheen is het interieur opgezet en iedereen heeft zo uitzicht op de kast.

louisLier

Hier bij Brasserie Louis in Lier vallen de flessen nauwelijks op. Alleen de onderkant van de flessen is te zien, maar juist daardoor krijg je een aparte en speciale wand.

wijnkist

Alle wijnflessen zijn geborgen in wijnkisten en in rekken gestopt. Je krijgt het gevoel alsof je in een magazijn staat, maar de verlichting en houten accenten maken het geheel toch warm en gezellig.

Restaurant Binnenhof in Den Bosch heeft de grote ruimte gescheiden met de rekken. Zo ontstaat er een deel met bar  en een deel om te dineren.

Cucineria

De wijn is hier niet op rekken geplaatst maar ze krijgen wel een mooie plek in de ruimte. Juist de combinatie met de krijtborden maakt het geheel erg toegankelijk en gezellig.

Divino-Wine-Bar-by-suto-interior-architects-Budapest-03

Hét lichtpuntje van de ruimte. Het interieur is erg donker en daardoor zijn de blankhouten kasten echte eye-catchers. Ook in de kast valt het contrast met de donkere flessen extra op.

wijnkast

Dit restaurant heeft een bijzonder interieur dat romantisch aan voelt. De combinatie van druk en rustig zie je ook terug in de plaatsing van de wijnflessen: de ene fles staat alleen, de ander ligt en dan staan er weer een aantal op rij.

wijnbar-vyne-amsterdam-

Wat is een wijnbar zonder de tentoonstelling van de flessen. Hier in wijnbar Vyne in Amsterdam hebben ze zowel gebruik gemaakt van de klassieke wijnrekken als van de moderne glazen klimaatkasten. Dat geeft het geheel een unieke sfeer.

Bron: 1,2,3,4,5,6,7,8