Fun & Facts

Coca-Cola Life – de nieuwste variatie van Coca-Cola

Na acht jaar komt Coca-Cola met een nieuwe variant op de markt: Coca-Cola Life.Coca-Cola Life bevat 33% minder suiker door het gebruik van de natuurlijke zoetstof Stevia.

Daarmee speelt Coca-Cola slim in op de huidige markt. Mensen zijn bewuster bezig met hun voeding en willen minder toevoegingen van kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Het groene blikje wordt automatisch geassocieerd met gezond en het gebruik van zoetstoffen uit Stevia, spreekt ook meer aan. Stevia is een 100% natuurlijke zoetstof die geen nadelige gezondheidseffecten kent zoals suiker en chemische zoetstoffen dat wel hebben. Stevia is 200 keer zoeter dan suiker, de toevoeging is daardoor lager en ook natuurlijker.

Een blikje Coca-Cola Life van 330 ml bevat 89 kcal tegenover de normale variant met 139 kcal in een blikje. De Zero en Light bevatten geen calorieën maar wel Aspartaam wat niet goed is voor de gezondheid.

Uiteraard zal Coca-Cola nooit een gezond drankje worden maar voor diegenen die zoeken naar een alternatief op de oorspronkelijke Cola soorten, is dit prima.

Mijn mening?

Zelf drink ik nauwelijks Cola, maar als ik het drink dan kies ik altijd de Light variant. Gisteren heb ik de Coca-Cola Life voor het eerst geproefd en ik vond het best lekker. Minder zoet dan de originele cola maar het heeft ook niet de ‘bij’ smaak zoals bij de Light en Zero het geval is.

Of ik nu meer cola zal gaan drinken? Dat denk ik niet, Coca-Cola Life bevat nog steeds circa 66% suiker, veel calorieën en slechte kleurstoffen. Het grootste voordeel vind ik zelf dat er niet gebruik is gemaakt van de zoetstof Aspartaam. Dus mocht dit straks aangeboden worden in horecagelegenheden, dan kies ik absoluut voor de Life!

Heb jij het al geproefd, en wat vond je ervan?