Gasten moet je niet besodemieteren, want ze zijn niet dom! Nergens waar ik tot nu toe ben geweest was het slechter met de horeca gesteld als in Cordoba in Spanje. Ik wil mijn ervaringen graag met je delen in de hoop dat horeca Nederland niet achter Cordoba aangaat. De verleiding... read more →
jun 13
jun 12
Tips om extra fooi binnen te harken Iedere horecamedewerker wil graag fooi ontvangen. Maar wist je dat je als horecamedewerker ook invloed hebt op de hoeveelheid fooi die je krijgt? Deze tips helpen je op weg. #1 Durf vragen te stellen Stel vragen aan de gast en breng een gesprek... read more →
jun 12
We hebben ons weer flink verbaasd, en ook gelachen, om jullie bizarre klachten van hotelgasten. Het blijft bijzonder waar gasten over kunnen klagen. Bij sommigen vraag je je af; is dit serieus of zitten ze gewoon te azen op een korting? Hoe dan ook, hierbij 13x jullie bizarre klachten van... read more →
jun 10
We waren op de afgelopen zaterdag op de snelweg bij de afslag Zoetermeer. Ff googelen en we vonden goede cijfers over De Soete Suikerbol in Pijnacker. Toevallig hebben we zin in pannenkoeken! Dus op weg naar het plaatsje Pijnacker. Met de tom tom vinden we al snel het restaurant. Een... read more →
jun 09
Dat er weleens geklaagd wordt door gasten over hun hotelverblijf, weet iedereen wel. Maar tijdens onze zoektocht kwamen we op ArenAPoort.nl zulke bizarre klachten tegen, dat je je afvraagt waarom ze ooit besloten hebben een paar nachtjes weg te gaan. Zie hier de meest bizarre klachten: 1. De lakens zijn... read more →
jun 08
Een suiker- of vetbelasting voor ongezond eten! Tegenwoordig zijn mensen steeds meer met goede voeding bezig. Zo wordt er veel geschreven en geroepen over de “powerfoods”, groene smoothies, goede koolhydraten etc. Sommigen gooien rigoureus het roer om, anderen proberen langzaam hun weg te vinden in de wereld van gezonde voeding.... read more →
jun 07
Borden kwamen vuil op tafel nadat de bedieningsmedewerker niet het geduld had om te vragen of de vaat al schoon was! Het was in het hotel. We werkten met z'n tweeën achter de afwasmachine. Een lange lopende band waarin we de vaat moesten plaatsen. Een collega van de bediening was... read more →
jun 07
Wederom een heerlijke dag. Een perfecte dag om een heerlijk verfrissend biertje of wijntje te consumeren in de zon op het terras. Er zijn veel toeristen in de stad en overal hoor je de muziek uit de ramen van de huizen aan de grachten. De zon brandt op je huid,... read more →
jun 07
je hebt net een nieuwe horecazaak geopend! Je kent het wel, iedereen is keihard aan het werk maar je hebt ook veel nieuw personeel op de vloer staan. Alles gaat dan net even iets anders dan anders. Het duurt langer voor de drankjes klaar zijn of gebracht worden, maar gelukkig... read more →
jun 06
We know what you did last weekend.. Want tsja, horeca + mooi weer is gewoon keihard zwoegen. Zwetend zwier je langs alle tafels, de tijd wegdenkend. Werken met het mooie weer betekent dat.. 1. je het als kok snikheet hebt tijdens je werk. Net een sauna; alleen kan je dan... read more →