Lazy Time

Bijzondere hotelovernachting: slapen in een vliegtuig

Als je hebt gevlogen, weet je wat het is om te slapen in een vliegtuig: oncomfortabel en zeker geen luxe. Tenzij je  business class vliegt, dan zal het wel beter zijn. Maar wil je toch eens de luxe ervaren van slapen in een hotel, bezoek dan eens één van deze toestellen, helemaal omgebouwd tot hotelsuite. In buitenland en ook dichterbij, in Nederland.

1. Costa Verde Resort, Costa Rica

hotel-costa-verdeDit vliegtuig is een Boeing 727 uit 1965. Het toestel is in stukken naar de plek gebracht en daar opnieuw in elkaar gezet. Het ligt aan de rand van het regenwoud en biedt een prachtig uitzicht over zee. Het toestel beschikt over een 2-kamer suite, een balkon, keuken en sanitair. Prijs per nacht € 400.00

2. The Plane Motel, Nieuw-Zeeland

Plane motelMet de Bristol 1950 is gevlogen is tijdens de Vietnam oorlog en nu beschikbaar als hotel. Dit toestel beschikt over twee kamers: in de staart en in de cockpit, en is toegankelijk voor 4 personen per kamer. Geen luxe voorzieningen, wél een bijzondere beleving. De prijs ligt rond de 100 euro per nacht.

3. Vliegtuig suite Teuge, Nederland

vliegtuigsuite Teuge  Slapen in een 40 meter lang toestel met uitzicht over een vliegveld? Dat kan bij Vliegtuigsuite Teuge in Gelderland, gelegen naast het vliegveld van Teuge. Overnacht met z’n tweeën in de luxe suite. Je hebt beschikking over het volledige toestel met uitgebreide faciliteiten, zoals: bubbelbad, sauna, 3 flatscreen tv’s, pantry met combi-magnetron en luxe Auping bed. Prijs per nacht € 350 incl. ontbijt.

4. Jumbo Hostel, Stockholm

jumbohostelDeze boeing 747 jumbo is direct gelegen naast het vliegveld van Stockholm. Het toestel beschikt over ruim 27 kamers. Een prima mogelijkheid om te overnachten voor je echt op reis gaat; er gaat  een gratis pendelbus naar het vliegveld en ontbijt is te krijgen vanaf 03.00 uur. Kies een kamer met privé-faciliteiten of voor het hostel-concept: delen met anderen. Prijs vanaf 140 euro per nacht.

5. Hotel Fitland Mill, Nederland

 hampshire-mill

Overnachten in een Duits Marinevliegtuig op een hoogte van 8 meter. Er zijn twee suites: de staartsuite en de cockpitsuite. Beide suites beschikken naast de standaard faciliteiten over een whirlpool en lounge. Een overnachting boek je vanaf 200 euro.

6. De IJzeren Vogel, Vlaardingen

[one_half]
buitenhotel
[/one_half]

[one_half_last]
De-ijzeren-vogel-
[/one_half_last]
Geen groot vliegtuig en niet alle luxe, maar wel erg leuk om een keer in te overnachten: de ijzeren vogel in Vlaardingen. Hier overnacht je in een klein vliegtuig dat beschikt over een stapelbed, tweepersoonsbed, zitje en sanitair. Het vliegtuig is onderdeel van De Vreemde Vogel, een park met meerdere buitenhotels: caravan op poten, vogelhuisje etc. Prijs ligt rond de € 185 voor twee nachten incl. ontbijt.

Bron: 1,2,3,4,5,6