Fun & Facts

Biertje? Weetjes en tips!

Wist je dat de huisbier een steeds groter fenomeen wordt in Nederland? Onlangs vond er zelfs een verkiezing plaats voor de beste huisbier van Nederland. Alle horecazaken in Nederland konden zich hiervoor aanmelden. Er werd een onderscheid gemaakt in lichte en zware bieren. Als beste uit de bus kwam de Rootz Blond (lichte bieren) en de Paddy O’Ryan Rosemary Porter. Uit deze verkiezing blijkt maar weer hoe populair bier is.

Onderstaand tref je een aantal leuke weetjes en tips over bier aan:

  • Steeds meer restaurants bieden een ruime keuze aan in bieren waaronder dus de zojuist besproken huisbier. Probeer het eens! Het is leuk om eens wat anders te proberen. Let ook op de originele labels.
  • In Limburg hebben wij eens een bierproeverij gehad. Je moest beginnen met de lichte bieren en daarna de bruine bieren om de optimale smaak op te bouwen. Het laatste biertje smaakt dan extra lekker! Een bierproeverij kun je bestellen bij een bierrestaurant of een bierbrouwerij. Een leuke manier om de verschillende bieren uit te proberen.
  • In de zomer wordt er meer bier gedronken want ook de vrouwen drinken meer bier. Gaat een vrouw normaal gesproken voor een wijntje of een cocktail, in de zomer is het net zo charmant een wit biertje of een rosé biertje te bestellen.
  • Uit onderzoek blijkt dat twee biertjes per dag gezond zijn. Een biertje bevat vitamine B afkomstig van gerst. Ook bevat een glas bier 7 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur.
  • Bier staat voor plezier. Bier wordt het meest gedronken in de bar, café of restaurant maar een biertje met vrienden thuis of in de tuin is ook niet verkeerd toch?
  • Met bier kun je de lekkerste recepten klaarmaken. Denk aan stoofschotels of iets gekker, een chocolade-biercake. En ja, dit bestaat echt. Wees origineel!
  • In heel de wereld wordt bier gedronken. Op elk werelddeel heeft men echter een andere smaak. Zo worden de bittere en zure bieren voornamelijk gedronken in Amerika, Scandinavië en Azië en de zachtere en zoetere bieren meer in Nederland, België, Engeland en Frankrijk.
  • In Nederland heb je tegenwoordig speciale winkels met alleen maar bier. Ook is het mogelijk bier online te bestellen. Dit kan zelfs met een abonnement zodat je elke maand de nieuwste bieren ontvangt.

Proost en veel bierplezier!